Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η διαδικασία ψηφοφορίας της επιτροπής λοιμωξιολόγων σχετικά με το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr η επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για την επιστροφή των υπόλοιπων μαθητών στα θρανία την μεθεπόμενη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου.

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, παρουσίασε τους «32» της επιτροπής το σχέδιο της κυβέρνησης για την δια ζώσης λειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων.

Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία θα γίνει με αυστηρά μέτρα ενώ αναμένεται στην πλατφόρμα για δωρεάν τεστ να προστεθούν εκτός από τους εκπαιδευτικούς  και οι μεγαλύτεροι μαθητές ώστε να μπορούν όποτε το επιθυμούν και με την συγκατάθεση των γονέων τους να υποβάλλονται σε τεστ.

Επίσημες ανακοινώσεις για την το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων αναμένεται να κάνει στην απογευματινή ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σχετικά με τα υπόλοιπα θέματα, στην επιτροπή δεν έχει συζητηθεί ακόμη το άνοιγμα των χιονοδρομικών και η μετακίνηση από νομό σε νομό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε το θέμα της επαναλειτουργίας των ΟΠΑΠ, χωρίς ωστόσο να ληφθούν τελικές αποφάσεις.

Επίσης οι ειδικοί αναμένεται να συζητήσουν και πιθανότατα αποφασίσουν σήμερα για το ψάρεμα και το κυνήγι, καθώς βλέπουν με θετική ματιά την επανέναρξη των δύο δραστηριοτήτων.