Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι μας έλεγε ότι στην Ιαπωνία υπάρχει ένα private club όπου οι πελάτες πληρώνουν ένα σεβαστό ποσό με σκοπό να χαϊδεύουν για μία ώρα τις γάτες οι οποίες «κυκλοφορούν» στον elegant χώρο. Eίναι κάτι σαν ψυχοθεραπεία.

Προτιμώ να… χαϊδεύω το άτακτο pincher μου Ρόμελ ή να με «χαϊδεύουν» οι άριστοι θεραπευτές του σχετικά νέου (το classic βρίσκεται στην Ιταλία) «Chenot Palace Weggis» στους πρόποδες των Ελβετικών Αλπεων. Με θέα τη λίμνη της Λουκέρνης. Οι θεραπείες είναι εξαιρετικές, όπως μου έλεγαν ο διεθνούς φήμης συλλέκτης Δημήτρης Μαυρομάτης που κατευθυνόταν εκεί από το Γκστάαντ και ο νεαρός Ντομινίκ Ντασό.

Οι λάτρεις των spas αναμένουν το ολοκαίνουργιο που θα ανοίξει το καλοκαίρι στο Μαυροβούνιο… To Μαυροβούνιο, λοιπόν, αναπτύσσεται στον πολύ υψηλού επιπέδου τουρισμό.

Σε λίγους μήνες θα φιλοξενεί ένα κορυφαίο spa, ενώ εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε ακόμα καταφέρει να προσθέσουμε στις χρυσές αλυσίδες των ξενοδοχείων και resorts (εάν εξαιρέσουμε το «Four Seasons») κάποιους ακόμα κρίκους.

Τα super spas που λατρεύει η Μπέλα Χαντίντ (ακριβώς όπως και τις γάτες Αγκύρας) αργούν να έρθουν ακόμα…