Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας είχε νωρίτερα σήμερα ο Νίκος Δένδιας όπου συζήτησαν ενόψει των διερευνητικών και με επίκεντρο την επίσκεψη του κ. Μάας στην Άγκυρα και τις συνομιλίες του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, συζητήσαμε για τις πρόσφατες επαφές του στην Άγκυρα και τις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις, αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με ανάρτησή του στο twitter.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρο Παπαϊωάννου η τηλεφωνική συνομιλία έγινε κατόπιν αιτήματος του Χάιο Μάας.

Σημειώνεται ότι έντονες αντιδράσεις είχε προκαλέσει στην Αθήνα η αφωνία του Γερμανού ΥΠΕΞ στις απειλές Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας κατά την κοινές δηλώσεις που έκαναν στην Άγκυρα οι δύο υπουργοί Γερμανίας και Τουρκίας.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο κ. Δένδιας θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών της ΕΕ, ενώ στο περιθώριο θα έχει αρκετές επαφές με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.