Διαδηλωτής που εισέβαλε στο Καπιτώλιο απείλησε να πυροβολήσει τα ίδια του τα παιδιά προκειμένου να μην τον καταδώσουν σε ομοσπονδιακούς πράκτορες, σύμφωνα με το FBI.

Η σύζυγος του κατηγορούμενου, Γκάι Ρέφιτ, αναφέρει ότι εκείνος προειδοποίησε την κόρη και τον γιο τους: «Αν με καταδώσετε είστε προδότες, και ξέρετε τι παθαίνουν οι προδότες… Τους προδότες τους πυροβολούμε». Σύμφωνα με το TMZ όλες αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνονται σε ένορκη κατάθεση που υπογράφει ο ειδικός πράκτορας του FBI, Τόμας Ράιαν.

Στην ένορκη κατάθεση, που βρίσκεται στη διάθεση του ΤΜΖ, ο πράκτορας του FBI υποστηρίζει ότι μάρτυρες τοποθετούν τον Ρέφιτ σε περιοχές του Καπιτωλίου που είναι αποκλεισμένες από το κοινό, κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων της 6ης Ιανουαρίου. Ο Ρέφιτ κατηγορείται για παράνομη είσοδο και παρακώλυση δικαιοσύνης.

Ο Γκάι Ρέφιτ διακρίνεται στο 00:40:

Οι κατηγορίες εις βάρος του, όμως, δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με τους πράκτορες, ο Ρέφιτ είπε στην κόρη του ότι «θα φυτέψει σφαίρα» στο κινητό της τηλέφωνο, αν εκείνη τολμήσει να αποκαλύψει στους φίλους της ότι ο πατέρας της ήταν στο Καπιτώλιο.

Φωτογραφίες του Ρέφιτ από τα επεισόδια τον δείχνουν να έχει τοποθετήσει στο κράνος του αντικείμενο που θυμίζει κάμερα, ενώ το FBI αναφέρει ότι ο ίδιος παραδέχτηκε στον γιο του ότι «έκανε έφοδο στο Καπιτώλιο» και ζήτησε από την οικογένειά του να διαγράψει το υλικό που είχε τραβήξει στις 6 Ιανουαρίου με τη φωτογραφική του μηχανή, επειδή το FBI ήταν στα ίχνη του.

Η σύζυγός του δήλωσε στους πράκτορες ότι ο άνδρας της είναι μέλος ακροδεξιάς πολιτοφυλακής, συγκεκριμένα των Three Percenters, προσθέτοντας ότι δεν πιστεύει ότι θα πραγματοποιούσε τις απειλές που φέρεται να εξακόντισε, αλλά την ανησύχησε η ακραία ρητορική του.

Σύμφωνα με το FBI, ο Ρέφιτ δήλωσε σε πράκτορες ότι βρισκόταν στο Καπιτώλιο, χωρίς όμως να μπει ποτέ εκτός του κτιρίου.