Την τελευταία του μέρα στον Λευκό Οίκο περνάει σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αύριο θα παραδώσει… έστω διά της απουσίας του, τον Λευκό Οίκο στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, ο Ντόναλντ Τραμπ περνά την τελευταία του ημέρα πίσω από το Οβάλ Γραφείο, πάνω κάτω όπως όλες τις προηγούμενες. Χάνοντας τον χρόνο του και διαμαρτυρόμενος για τους Ρεπουμπλικανούς που, όπως υποστηρίζει, τον εγκατέλειψαν, μετά τις κτηνωδίες των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο.

Μάλιστα, ισχυρίζεται στους λιγοστούς ανθρώπους που έχουν απομείνει στον περίγυρό του, ήταν εκείνος που κέρδισε τις εκλογές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ψυχολογική κατάσταση του απερχόμενου προέδρου είναι πολύ άσχημη. Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον, ακόμη και να προπαγανδίσει τα επιτεύγματα της θητείας του στον Λευκό Οίκο.

Η…τελευταία έξοδος

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο Τραμπ θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο νωρίς το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου να αποφύγει τη συνάντηση με τον διάδοχό του, Τζο Μπάιντεν.

Φορτηγά μεταφορών έχουν ήδη ξεκινήσει από την Ουάσιγκτον προκειμένου να μεταφέρουν τα υπάρχοντα του Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο στο κλαμπ Μαρ-α-λάγκο στη Φλόριντα, όπου και θα αποτελεί την μόνιμη κατοικία του από το βράδυ της Τετάρτης.


Η αποχώρηση από τον Λευκό Οίκο

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα αναχωρήσει για τελευταία φορά από τον Λευκό Οίκο, διατηρώντας ακόμη το αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ, από την στρατιωτική βάση Άντριους αύριο το πρωί (ώρα ΗΠΑ, δηλαδή λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν.

Ωστόσο, δεν αναμένεται να τον προϋπαντήσει ιδιαίτερα μεγάλο πλήθος.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πραγματοποίησε καμία δημόσια εμφάνιση τις τελευταίες 7 ημέρες, πιθανότατα θέλοντας να «ξεθυμάνει» η οργή από τα γεγονότα στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Το «αντίο» του Τραμπ

Μάλιστα, μετά τη Μελάνια, και ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να αποχαιρετήσει τον αμερικανικό λαό μέσω ενός βίντεο, το οποίο έχει ήδη βιντεοσκοπήσει. Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα προβληθεί, ωστόσο σε αυτό, ο απερχόμενος πρόεδρος αναμένεται να υπερτονίσει τα επιτεύγματα της αμφιλεγόμενης προεδρίας του στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, πληροφορίες του CNN αναφέρουν ότι στο μήνυμά του αυτό ο Τραμπ αναμένεται να κάνει ειδική αναφορά και στη νέα διοίκηση που αναλαμβάνει την εξουσία στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν έστω και την τελευταία στιγμή ο Τραμπ θα αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα και τη νίκη του Τζο Μπάιντεν.