Προαιρετικά θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα, μεταξύ των οποίων και τα σούπερ μάρκετ, την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου.

Το προτεινόμενο ωράριο είναι από τις 11 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι, τις καθημερινές, το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι από τις 7 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ, λόγω του ότι παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 τα ξημερώματα.

Η μετακίνηση γίνεται είτε με αποστολή δωρεάν SMS στο 13033 είτε με το σχετικό έντυπο, στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός 2.

Ο καταναλωτής έχει περιθώριο δύο ωρών για να πραγματοποιήσει κάθε εμπορική του συναλλαγή, με αφετηρία την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησής του.

Ο τζίρος των σούπερ μάρκετ στο δεύτερο lockdown

Κοντά στο 1 δισ. ευρώ έσοδα συγκέντρωσαν τα σούπερ μάρκετ κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown.

Με βάση τα στοιχεία της IRI, οι πωλήσεις των σούπερ μάρκετ από τις αρχές Νοεμβρίου, οπότε και επιβλήθηκε το δεύτερο lockdown στην Ελλάδα, έως και τις 27 Δεκεμβρίου -περίοδο όπου το σύνολο του λιανεπορίου παρέμεινε επί της ουσίας κλειστό- ξεπέρασαν τα 989,19 εκατ. ευρώ.

Το αντίστοιχο διάστημα έναν χρόνο πριν, οι πωλήσεις των σούπερ μάρκετ είχαν διαμορφωθεί στα 845,24 εκατ. ευρώ. Δηλαδή το δεύτερο lockdown έφερε στα ταμεία των σούπερ μάρκετ 17% επιπλέον τζίρο ή 143,95 εκατ. ευρώ, σε απόλυτα νούμερα.