Πολύ μεγάλο θέμα που αφορά και τη δημόσια υγεία έχει προκύψει με το τμήμα βόλεϊ του ΠΑΟΚ και την επιλογή να ταξιδέψει ο αθλητής της ομάδας, Φιλίπ Ντεσποτόφσκι στη Βέροια για τον αγώνα με τον Φίλιππο που πραγματοποιήθηκε χθες. Ένας αθλητής ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από τη χώρα του που αγωνίστηκε το Σάββατο με την Εθνική του ομάδα και δεν μπήκε σε επταήμερη καραντίνα, όπως αναφέρει το υγειονομικό πρωτόκολλο για όσους έρχονται από το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, ο Ντεσποτόφσκι βρέθηκε το Σάββατο στη Βόρεια Μακεδονία και αγωνίστηκε στον αγώνα με αντίπαλο την Τουρκία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία (είναι ο αθλητής με το νούμερο 11).

Παράλληλα, την ίδια μέρα ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το ματς του ΠΑΟΚ με τον Φίλιππο στη Βέροια, ωστόσο έπειτα από αίτημα και των δύο ομάδων, το παιχνίδι μεταφέρθηκε για την Κυριακή. Προφανώς στον ΠΑΟΚ ήθελαν να έχουν τον πασαδόρο τους στην αποστολή και δεν υπολόγιζαν πως έρχεται από το εξωτερικό άρα για λόγους δημόσιας υγείας πρέπει να μείνει σε καραντίνα εφτά ημερών.

Από τον ΠΑΟΚ αναφέρουν πως δεν ήταν απαραίτητο να μπει σε καραντίνα αφού ήρθε οδικώς, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται, μιας και το πρωτόκολλο αναφέρεται σε ταξίδι από το εξωτερικό. Ο Φίλιππος Βέροιας παρά το γεγονός πως μπορούσε να διεκδικήσει το παιχνίδι στα χαρτιά δεν το έκανε, αλλά πλέον τον λόγο έχει ο αθλητικός δικαστής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη ο αθλητικός δικαστής της ΕΣΑΠ έχει αναλάβει να εξετάσει την υπόθεση, μιας και έχουμε ξεκάθαρη παράβαση του πρωτοκόλλου από τον ΠΑΟΚ. Και υπάρχει πλέον σοβαρός κίνδυνος μηδενισμού και βαριάς τιμωρίας για τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να δούμε κάποια ομάδα που έχει έννομο συμφέρον να προχωράει σε κάποια ένσταση ώστε να ζητήσει αποκλεισμό του παίκτη και μηδενισμό του ΠΑΟΚ, ενώ ακόμα – ακόμα και ο ΕΟΔΥ δύναται να αναστείλει το πρωτάθλημα λόγω παραβίασης πρωτοκόλου από την ΕΣΑΠ και ταυτόχρονα να την εγκαλέσει για μη τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Πρόκειται, φυσικά, για μια πολύ σοβαρή υπόθεση που αναμένεται να μας απασχολήσει τις επόμενες μέρες, μιας και έχουμε ξεκάθαρη παραβίαση πρωτοκόλλου σε εποχές που άπαντες οφείλουν να είναι προσεκτικοί με τη δημόσια Υγεία. Κι αν υπάρξει κάποιο κρούσμα σε παίκτες είτε του ΠΑΟΚ, είτε του Φίλιππου Βέροιας; Εκεί τα πράγματα θα σοβαρέψουν ακόμα περισσότερο.