Σοβαρό ταμειακό και λειτουργικό πρόβλημα προκαλεί στον ΕΦΚΑ η πανδημία και μάλιστα εκφράζονται επιφυλάξεις για το πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά και οι αυξήσεις που προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος σε όσους έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη, καθώς και στους συνταξιούχους που εργάζονται.

Για την καταβολή των δύο πακέτων αναδρομικών ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης – έπειτα από πολλές αναβολές – είχε δεσμευτεί ότι τα αναδρομικά και οι αυξήσεις θα δοθούν το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου. Ωστόσο ο νέος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης – παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δικαιούχων – δεν έχει τοποθετηθεί.

Ενδεικτικό της σοβαρής κρίσης στο υπερταμείο, στον ΕΦΚΑ, είναι ότι κατά τη συζήτηση την περασμένη Παρασκευή στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας – σχετικά με τις διεκδικήσεις των αναδρομικών σε κομμένα δώρα και επικουρικές – ο νομικός εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ αναφέρθηκε σε ταμειακές δυσκολίες οι οποίες οφείλονται στην πανδημία και έκανε λόγω για κίνδυνο στη βιωσιμότητα του ΕΦΚΑ, που θα αναγκαστεί να ρευστοποιήσει τα περιουσιακά του στοιχεία.

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν τη Δευτέρα