Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει τώρα να φύγει από την Ουάσιγκτον το πρωί της ημέρας της ορκωμοσίας, στις 20 Ιανουαρίου, έπειτα από σκέψεις για αποχώρηση στις 19 Ιανουαρίου, ανέφερε σήμερα πηγή με γνώση του θέματος.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, που έχει ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά του να μην παραστεί στην ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, σχεδιάζει αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στη βάση Άντριους, στα περίχωρα της Ουάσιγκτον, όπου βρίσκεται σταθμευμένο το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One.

Κατόπιν, θα μεταβεί αεροπορικώς στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, για την επόμενη ημέρα της προεδρικής θητείας του στο κλαμπ του, στο Μαρ α Λάγκο, είπε η πηγή στο Reuters.

Η Ιβάνκα θέλει να πάει στην ορκωμοσία

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα, σχεδιάζει να δώσει το παρών στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν.

Ο λόγος; Σύμφωνα με πηγή από το κοντινό της περιβάλλον, η επιθυμία της αυτή πηγάζει από την προσπάθειά της να σώσει την επίδοξη πολιτική της καριέρα.

«Η Ιβάνκα ανησυχεί ότι η πολλά υποσχόμενη πολιτική της σταδιοδρομία κινδυνεύει και κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει την φήμη της» λέει η πηγή στην Daily Mail. Όπως φυσικά ήταν αναμενόμενο, στο άκουσμα των πλάνων αυτών, ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε έξαλλος και πηγή στην ίδια εφημερίδα αναφέρει πως ο Τραμπ υποστηρίζει πως «η ενασχόληση της κόρης του με τους απατεώνες που θέλουν να του πάρουν την εξουσία ισοδυναμεί με προσβολή».