Ο Όντεντ Κάτας είπε ότι θα πάρει καιρό για να περάσει τη φιλοσοφία του, αλλά ο Παναθηναϊκός χρειάζεται καιρό για να γίνει κανονική ομάδα. Οι πράσινοι ήταν τραγικοί στην Κωνσταντινούπολη και με εμφάνιση – ντροπή για το μέγεθός τους ηττήθηκαν με 100-74 από τη Φενέρμπαχτσε.

Μέχρι το… 13-12 ήταν μέσα στο ματς ο Παναθηναϊκός, που στη συνέχεια εξαφανίστηκε από το γήπεδο και στο τελευταίο δεκάλεπτο πέταξε λευκή πετσέτα. Γκούντουριτς και Ουλάνοβας με 15 πόντους οι πρώτοι σκόρερ, σκόραραν οι εννιά από τους δέκα παίκτες που αγωνίστηκαν για τη Φενέρ. Τραγικοί όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού σε μία από τις πιο ντροπιαστικές εμφανίσεις στην ιστορία του.

Ένα σερί της Φενέρ ήταν αρκετό

Οσο καλή εκκίνηση είχε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο τετράλεπτο του αγώνα, άλλο τόσο τραγικός ήταν στο δεύτερο μισό του πρώτου δεκαλέπτου. Οι πράσινοι ξεκίνησαν με τον Νεμάνια Νέντοβιτς σε ρόλο πλέι μέικερ και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Σαντ Ρόος να βγαίνει ελεύθερος και να εκτελεί. Με δύο δικά του τρίποντα οι πράσινοι κράτησαν επαφή στο σκορ (8-7 και 13-12), αλλά κάπου εκεί ήρθε το… μπλακ άουτ. Και από το -1 βρέθηκαν στο -19!

Η Φενέρ έτρεξε, έβγαλε αιφνιδιασμούς και… τιμώρησε κάθε λάθος του Παναθηναϊκού, παίρνοντας σκορ απ’ όλους τους παίκτες της. Με τον Νέντοβιτς να μην μπορεί να βρει τον δρόμο προς το καλάθι, οι πράσινοι κόλλησαν επιθετικά, την ώρα που ο Ντε Κολό ήταν… κομπιούτερ, πασάροντας και σκοράροντας. Οι Τούρκοι έκαναν ένα σερί 18-0 και μετέτρεψαν το 13-12 σε 31-12 με τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Αντέδρασε, μείωσε, αλλά…

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και με επι μέρους σκορ 2-12 κατάφερε πολύ γρήγορα να ρίξει τη διαφορά από τους 19 στους 9. Παίζοντας σαφώς καλύτερη άμυνα, κλέβοντας μπάλες και τρέχοντας στον αιφνιδιασμό, οι παίκτες του Κάτας έφτασαν στο 33-24 και λίθγο αργότερα στο 38-30 με αποκάλυψη τον Ουάιτ που σημείωσε πολύ γρήγορα 8 πόντους και με τον Νέντοβιτς να έχει τέσσερις ασίστ.

Ωστόσο ήταν φανερό πως αν ο Σέρβος δεν έμπαινε στην εξίσωση και δεν έβρισκε τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα έμενε κοντά. Η Φενέρ αντέδρασε στην αντεπίθεση του Παναθηναϊκού και έχοντας οχτώ παίκτες να έχουν βρει τον δρόμο προς το καλάθι στο πρώτο ημίχρονο, πήγε στα αποδυτήρια με το συν 14 (48-34).

Η Φενέρ έκανε ό,τι ήθελε

Το δεύτερο ημίχρονο δεν… σηκώνει κριτική. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε ποτέ όχι μόνο να επανέλθει στο ματς, αλλά έβλεπε τη διαφορά ολοένα να αυξάνεται. Από τους 14 στους 18 (60-42) για να κλείσει η τρίτη περίοδο και πάλι στους 19 (74-55).

Όσο για την τελευταία περίοδο; Λευκή πετσέτα. Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε απολύτως τίποτα. Κάθε παίκτης έμπαινε στο παρκέ και έκανε ό,τι του κατέβαινε στο μυαλό, βλέποντας τη Φενέρ να κάνει… πάρτι. Η 100αρα φαινόταν από μακριά, με τη Φενέρ να φτάνει τελικά στο τελικό 100-74.