Μπήκε για τα καλά ο χειμώνας, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η ψυχρή εισβολή που έφερε στη χώρα μας η κακοκαιρία «Λέανδρος».

Από την Πέμπτη έχουν ξεκινήσει τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σαρώνοντας την χώρα, από βορρά προς νότο, ενώ οι θερμοκρασίες έπεσαν σε πολλές περιοχές αρκετά κάτω από το μηδέν.

Η Βόρεια Ελλάδα έχει ντυθεί ήδη στα λευκά, χιονίζει στην Πάρνηθα ενώ και η Αττική περιμένει χιόνια τις επόμενες ώρες.

Χιόνια αναμένονται και σε Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά Ελλάδα, ενώ βροχές αναμένονται στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο.

Καθώς η κακοκαιρία πλήττει πολλές περιοχές της χώρας, σε επιφυλακή βρίσκεται η Πολιτική Προστασία. Για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, στις 10.00, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Στα λευκά η Βόρεια Ελλάδα – Κλειστοί δρόμοι

Στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας υπάρχει πυκνή χιονόπτωση, ενώ χιόνισε και στον Χορτιάτη, αλλά και στα υπόλοιπα ορεινά της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα σε Πανόραμα, Ωραιόκαστρο, Ρετζίκι, Φίλυρο, αλλά και στην επαρχία Λαγκαδά.  Κλειστοί λόγω παγετού είναι οι επαρχιακοί δρόμοι: Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου και Ωραιοκάστρου – Μελισσοχωρίου.


Έντονη είναι η χιονόπτωση στα ορεινά του νομού Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το thestival. Χιόνι είδαν οι κάτοικοι σε Σοχό, Οσσα, Βερτίσκο, Ξυλόπολη, Λαχανά και Χωρούδα του δήμου Λαγκαδά.

Σε επιφυλακή βρίσκονται εργαζόμενοι σε δήμους και Περιφέρεια προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα από την κακοκαιρία. Εκχιονιστικά και αλατιέρες έχουν βγει στους δρόμους για να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Κλειστά σχολεία

Πυκνή είναι η χιονόπτωση στη Φλώρινα και στα ορεινά των νομών Κοζάνης και Καστοριάς.

Εξαιτίας της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών στους Δήμους Φλώρινας και Αμυνταίου θα παραμείνουν κλειστά νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Kαλημέρα με χιονισμένες εικόνες από το ForecastWeather.gr
Δείτε Live…

Δημοσιεύτηκε από Forecast Weather Greece στις Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021

Το έστρωσε στην Πάρνηθα – Θα χιονίσει και στην Αττική

Όλη τη νύχτα χιόνιζε και στην Πάρνηθα με το βουνό της Αττικής να έχει ντυθεί ήδη στα λευκά.

Ο υδράργυρος δείχνει αυτή την ώρα 2 βαθμούς υπό το μηδέν, ενώ συνεχίζεται ακόμα και τώρα η χιονόπτωση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων ο καιρός το επόμενο διάστημα θα είναι άκρως χειμερινός. Η χιονόπτωση θα επηρεάσει και τις ημιπεδινές περιοχές της Αττικής και στα βορειότερα τμήματα του νομού ενδέχεται να έχουμε και χιονόστρωση.

Νωρίτερα εξάλλου στην Πάρνηθα σημειώθηκε και χιονοθύελλα.

❄❄❄
Χιονοθύελλα στην Πάρνηθα αυτή την ώρα.

Live streaming
http://www.forecastweather.gr/καμερεσ/αττικησ/όρος-πάρνηθας-ανατολικά.html

Δημοσιεύτηκε από Forecast Weather Greece στις Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021

Χιόνια και βροχές

Το πρώτο κύμα του πολικού ψύχους αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω με ισχυρές χιονοπτώσεις, αλλά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους.

Εκτός από τη Μακεδονία και Θράκη χιόνια αναμένονται στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά.

Τις ίδιες ώρες θα αναμένονται ροχοπτώσεις αναμένονται στο Νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο.

Από το πρωί οι βροχοπτώσεις θα περιοριστούν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και το απόγευμα θα σταματήσουν.

Χιόνια έπεσαν ήδη στην Εύβοια.

Χιονόπτωση σε εξέλιξη και στην Σεττα Ευβοίας.

Live streaming
http://www.forecastweather.gr/καμερεσ/στερεασ-ελλαδασ/σέττα-ευβοιασ.html

Δημοσιεύτηκε από Forecast Weather Greece στις Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021

Να σημειωθεί ότι το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει την χώρα το Σαββατοκύριακο και μάλιστα θα επηρεάσει και την Αττική με χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο.

Σύμφωνα με το meteo.gr, για σήμερα αναμένονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, που θα φτάσουν και τους -6 στα βόρεια ηπειρωτικά.