Έλεγαν πως ο Ολυμπιακός παίρνει το ένα μετά το άλλο πρωτάθλημα γιατί… έχει την ΕΠΟ. Έλεγαν πως η διαφορά των 10-20-30 βαθμών που τελείωνε τα πρωταθλήματα υπέρ του ο Ολυμπιακός ήταν… πλασματική και απόρροια της διαιτητικής εύνοιας που τάχα μου είχε. Έλεγαν πως θα… επιστρέψουν οι Κυριακές «τους» και πως τώρα που τα «κόζια» άλλαξαν με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να ελέγχουν ανοικτά την ΕΠΟ διατυμπανίζοντας πως ο Γραμμένος είναι «δικός τους» ο Ολυμπιακός θα μας χαιρετήσει.

Αφού έγιναν όσα έγιναν για να μείνει ο Ολυμπιακός εκτός τίτλων για δύο χρόνια (με την πρώτη χρονιά να είναι κυρίως δική του ευθύνη) το… διαλλειματακι έληξε και ο κάθε κατεργάτης στον πάγκο του που λέει και ο λαός.

Όσα συμβαίνουν από την περσινή σεζόν και μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, με την ΕΠΟ να παραμένει «εξυγιαντική», και μάλιστα στην πιο σκληρή version της, είναι άκρως απολαυστικά. Το απόλυτο στριπτίζ της… εξυγίανσης και όσων πούλαγαν φούμαρα. Ο Ολυμπιακός όχι απλά δεν… ισοπεδώθηκε όπως ήλπιζαν και στόχευαν αλλά παρέμεινε δυνατός, επέστρεψε και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο!

Παίζοντας κάθε αγωνιστική με διαφορετικές συνθήκες από τις υπόλοιπες «εξυγιαντικές» ομάδες. Παρόλαυτα τα επιτεύγματα του είναι εντυπωσιακά! Πέρσι πήρε το πρωτάθλημα με 18 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, φέτος μετά από 16 αγωνιστικές είναι αήττητος (13-3-0) με +9 από τον δεύτερο Άρη, +10 από τον ΠΑΟΚ, +12 από την ΑΕΚ.

Τρέχει το απίστευτο σερί των 31 αγώνων χωρίς ήττα μακριά από το Καραϊσκάκη και συνολικά σε 62 ματς πρωταθλήματος, από την ήττα στην Τούμπα στις 10 Φεβρουαρίου 2019, έχει πετύχει 51 νίκες, έχει πάρει 10 ισοπαλίες και έχει υποστεί μόλις 1 ήττα! Μια ήττα που ήρθε από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, στο 90΄σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι για τον Ολυμπιακό την ώρα που ο αντίπαλος του έπαιζε τα ρέστα του για να μείνει ζωντανός για την δεύτερη θέση.

Σε επίπεδο κανονικής περιόδου είναι αήττητος σε 52 συνεχόμενα παιχνίδια, ενώ «τρέχει» μετά την ήττα στο Καραϊσκάκη τον περασμένο Ιούλιο σερί με 19 ματς αήττητος.

Όλα αυτά με… εξυγίανση και με τις… Κυριακές να έχουν επιστρέψει για τους άλλους. Με την ΕΠΟ «αρματωμένη», με τον Ολυμπιακό να βρίσκει ακόμη και όσους χειρίζονται το VAR απέναντι του. Με τον Ολυμπιακό να αναγκάζεται να κάνει τουρνέ σε όλη την Ελλάδα για να παίξει τρία σερί εκτός έδρας ματς μέσα σε μια εβδομάδα πηγαίνοντας όσο πιο καταπονημένος γίνεται στην Τούμπα, με τις «εξυγιαντικές» ομάδες να ελέγχουν τα πάντα εξωαγωνιστικά στο ποδόσφαιρο.

Οι επιδόσεις του Ολυμπιακού είναι εντυπωσιακές ακόμη και αν συμπεριλάβουμε και την πρώτη χρονιά του Μαρτίνς που δεν κατακτήθηκε το πρωτάθλημα. Τότε που ο ΠΑΟΚ έγινε ξαφνικά… Μπαρτσελόνα για να πάρει το 3ο πρωτάθλημα της ιστορίας του μετά από τρεις δεκαετίες και βάλε.

Με τον Πέδρο Μαρτίνς λοιπόν στον πάγκο ο Ολυμπιακός πάντα σε επίπεδο πρωταθλήματος σε συνολικά 82 αγώνες μετράει 65 νίκες, 13 ισοπαλίες και έχει υποστεί 4 ήττες. Πέρσι όπως είπαμε νωρίτερα από τον ΠΑΟΚ στα πλει οφ ενώ εχασε πρόπερσι από τον δικέφαλο του βορρά, 1-0 στο Καραϊσκάκη σε εκείνο το μυθικό ματς με 23-1 τελικές, με «σφυροκόπημα» ασταμάτητο, και το απίθανο αυτογκόλ του Βούκοβιτς. Και 3-1 στην Τούμπα με τον Μαρτίνς να αναγκάζεται να ρισκάρει καθώς ήταν στο -6 με όσα συνέβαιναν στα ματς του Ολυμπιακού (κατά του) και του ΠΑΟΚ (υπέρ του) ενώ είχε ηττηθεί και στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ με 1-0 μετά από πολύ κακή παρουσία.