Η πανδημία του κορωνοϊού ανέτρεψε τα σχέδια των εταιρειών που ασχολούνται με την κρουαζιέρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ωστόσο δειλά δειλά κάποιες επιχειρήσεις του κλάδου γνωστοποιούν επανέναρξη δρομολογίων καθώς υπάρχει συγκρατημένο ενδιαφέρον από τουρίστες κυρίως για την καλοκαιρινή περίδοδο για τα ελληνικά νησιά.

Μια από τις εταιρείες αυτές είναι η Celestyal Cruises η οποία ανακοίνωσε ως νέα ημερομηνία επανέναρξης την άνοιξη του 2021 αλλά και νέο λιμάνι επιβίβασης/ αποβίβασης το λιμάνι του Λαυρίου για τις κρουαζιέρες τριών και τεσσάρων διανυκτερεύσεων. Ειδικότερα η εταιρεία έκανε γνωστό ότι η πρώτη κρουαζιέρα του 2021 θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου.

 

Αναφορικά με την επιλογή του Λαυρίου επισημαίνει ότι η Celestyal Cruises «θα  έχει αποκλειστική χρήση του επιβατικού σταθμού στο Λαύριο για τις μέρες που έχει αναχώρηση και άφιξη, εξασφαλίζοντας έτσι  μια βελτιωμένη και ταχύτερη εμπειρία επιβίβασης και αποβίβασης. Ο συγκεκριμένος τερματικός σταθμός θα επιτρέψει τη βέλτιστη εφαρμογή των ενδελεχών και αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, διασφαλίζοντας παράλληλα, ότι οι κρουαζιέρες τριών και τεσσάρων διανυκτερεύσεων της Celestyal Cruises θα διενεργούνται απρόσκοπτα και εντός του συγκεκριμένου απαιτητικού χρονοδιαγράμματός τους.»

«Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να ανακοινώσουμε τη συνεργασία με το λιμάνι του Λαυρίου για τη χρήση του νέου, σύγχρονου επιβατικού σταθμού, ώστε να υποδεχθούμε τους επισκέπτες μας για τις δημοφιλείς κρουαζιέρες μας των τριών και τεσσάρων διανυκτερεύσεων «Εικόνες του Αιγαίου» για τη σεζόν 2021», δηλώνει ο Leslie Peden, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Celestyal Cruises. «Σύμφωνα με το όραμα της Celestyal Cruises να προσφέρει ακόμα πιο γνήσιες  εμπειρίες, το Λαύριο είναι μια μικρή, ιστορική ελληνική πόλη στα προάστια της ευρύτερης περιοχής των Αθηνών και μόλις 10 λεπτά από τον παγκοσμίως γνωστό Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Το Λαύριο αποτελεί έναν ακόμη ενδιαφέροντα προορισμό που αξίζει κανείς να ανακαλύψει.»