H Ιnvesco των κ.κ. Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη άσκησε το δικαίωμα που είχε συμφωνηθεί με την Permanoaro (οικογένεια Καλλιτσάντση και Farallon) και απέκτησε το 18,33% της Ελλάκτωρ.

Μάλιστα οι δύο εφοπλιστές αγόρασαν επιπλέον ποσοστό 2,2% από την Permanoaro και σε συνδυασμό με το 5,002% που κατείχαν ελέγχουν πλέον το 25,5% του εισηγμένου ομίλου.

Με τη συναλλαγή αυτή η Farallon αποχωρεί από το κάδρο των εξελίξεων στην Ελλάκτωρ λαμβάνοντας τα χρήματα που είχε δανείσει το 2018 στην οικογένεια Καλλιτσάντση για να αποκτήσει η τελευταία τον έλεγχο του ομίλου παίρνοντας το αρχικό της κεφάλαιο (περίπου 50 εκατ) συν τους τόκους της περιόδου.

Οι Ολλανδοί της Reggenborgh ελέγχουν άμεσα το 14,17% της Ελλάκτωρ και έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Λεωνίδα Μπόμπολα να αποκτήσουν επιπλέον 12,54% ανεβάζοντας το ποσοστό τους στην Ελλάκτωρ στο 26,7%. Και οι δύο πλευρές μέχρι τη συνέλευση της Ελλάκτωρ στις 27 Ιανουαρίου αναμένεται να ενισχύσουν τα ποσοστά τους και μαζί με φίλιες δυνάμεις να διεκδικήσουν τη διοίκηση της εταιρείας.