Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, σε συνέντευξη που παραχώρησε, αποθέωσε τον πρώην προπονητή του στην Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ, τον οποίον και χαρακτήρισε ως τον «κακό» δάσκαλο που υπάρχει στα σχολεία.

«Ο Γιούργκεν δεν αποτελούσε απλώς μια πατρική φιγούρα για μένα. Ως προπονητής ήταν σαν τον κακό δάσκαλο στο σχολείο. Και το αναφέρω με την καλή έννοια της λέξης. Θυμηθείτε όταν πηγαίνατε στο σχολείο. Ποιον δάσκαλο θυμάστε πιο πολύ; Όχι εκείνον που σας έκανε τη ζωή εύκολη και δεν προσδοκούσε ποτέ τίποτα από εσάς. Όχι, όχι. Θυμάστε τον κακό δάσκαλο, εκείνον που ήταν αυστηρός μαζί σας. Εκείνον που σας πίεζε και έκανε τα πάντα για να πάρει το μέγιστο από εσάς. Αυτός ήταν ο δάσκαλος που σας έκανε καλύτερο, σωστά; Και ο Γιούργκεν ήταν ακριβώς αυτό.

Θα μπορούσα να μιλήσω στον Γιούργκεν για το οτιδήποτε. Μπορώ να τον εμπιστευτώ. Αποτελεί οικογένειά μου. Νοιάζεται τόσο πολύ για το τι συμβαίνει στην προσωπική σου ζωή» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Players’ Tribune ο κορυφαίος για το 2020 επιθετικός του κόσμου, σύμφωνα με τη FIFA.