Με κακόγουστη φάρσα μοιάζει πλέον η ιστορία με τις αδέσποτες σφαίρες στη Δυτική Αττική. Κάτοικος του Μενιδίου εξομολογείται στο MEGA ότι είδε μια σφαίρα να καταλήγει στο αυτοκίνητό του και να τρυπάει το τζάμι ενώ καταγγέλλει ότι στην περιοχή οι άσκοποι πυροβολισμοί είναι καθημερινό φαινόμενο, ακόμα και σε προαύλια σχολείων.

Η αδέσποτη σφαίρα που έφυγε από το πιστόλι κάποιου εγκληματικά ανεύθυνου πιστολέρο κατέληξε στο αυτοκίνητο του και από θαύμα , δεν προστέθηκε ένα ακόμη άτομο στην αιματοβαμμένη λίστα των νεκρών από αδέσποτες σφαίρες.

Όλα έγιναν νυχτερινές ώρες όταν όπως καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης στο MEGA, στην περιοχή ακούγονταν δεκάδες άσκοποι πυροβολισμοί.

Πανικόβλητοι απομακρύνθηκαν από τα παράθυρα των σπιτιών τους και όταν το επόμενο πρωινό βγήκαν από την πολυκατοικία διαπίστωσε πως μια από τις σφαιρες κατέληξε στο όχημα του.

«Κατεβαίνοντας να δω το αυτοκίνητο μου διαπίστωσα ότι το πίσω παράθυρο του πορτμπαγκάζ ήταν σπασμένο. Κοίταξα ότι είχε μια τρύπα και ένα μεγάλο σπάσιμο. Πηγαίνοντας στην εταιρεία να αντικαταστήσω το παράθυρο είδαμε το σημάδι και βρήκαμε την σφαίρα στο πορτμπαγκάζ. Το προηγούμενο βράδυ βέβαια ακούγαμε εδώ πέρα πυροβολισμούς λες και γινόταν πόλεμος.»

Στην περιοχή οι κάτοικοι ζουν με τον φόβο μήπως τους χτυπήσει κάποια αδέσποτη σφαίρα ενώ βολίδες έχουν βρεθεί ακόμη στα προαύλια των σχολείων με τις μνήμες από τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου να παραμένουν νωπές.

«Ανασφάλεια τεράστια. Δεν ήταν μόνο στο αυτοκίνητο μου και στο σχολείο των παιδιών μου πριν ένα χρόνο ο διευθυντής βρήκε βολίδα. Έχω δει σε φίλους σε γνωστούς σημάδια στα αυτοκίνητα από σκάγια. Την ημέρα που έσπασε το τζαμί στο αυτοκίνητο βγήκα με τον γιο μου να πάμε μια βόλτα να περπατήσουμε το απόγευμα και γινόταν πανικός. Πήρα την αστυνομία και τους λέω παιδιά δεν μπορούμε να βγούμε μια βόλτα από το σπίτι μας. Ήρθαν τα παιδιά σταμάτησαν οι πυροβολισμοί και το βράδυ πάλι τα ίδια.»

Σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο Ζεφύρι συνελήφθησαν δυο άτομα για άσκοπους πυροβολισμούς.

Μάλιστα είχαν φτάσει στο σημείο να ανεβάζουν βίντεο με τους πυροβολισμούς στον αέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στα σπίτια των δυο συλληφθέντων που είχαν σαν πρότυπο των μεγαλύτερο διακινητή ναρκωτικών της αλτικής Αμερικής, τον Πάμπλο Εσκομπαρ, βρέθηκαν περίπου 60 γραμμάρια κοκαΐνης.

Η εγκληματικότητα στο Μενίδι έχει μετατρέψει τη ζωή των πολιτών σε εφιάλτη.

Τα όπλα που βρέθηκαν στα σπίτια των δυο συλληφθέντων βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση.