Από νίκη σε νίκη πηγαίνει ο Ολυμπιακός, με τους Ερυθρόλευκους μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας να κερδίζουν ΑΕΚ, Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό.

Τρεις αγώνες, τρεις νίκες για τους πρωταθλητές Ελλάδας, με 9-1 γκολ. Τελευταίο τους θύμα ήταν ο Παναιτωλικός. Οι Πειραιώτες με γκολ των Κώστα Φορτούνη και Γιουσέφ Ελ Αραμπί επικράτησαν με 2-1 στο Αγρίνιο και συνέχισαν την εντυπωσιακή τους πορεία.

Αυτό ήταν το 14ο γκολ σε 14 παιχνίδια για τον Μαροκινό στη φετινή Superleague, με τον Αφρικανό επιθετικό στο 65ο λεπτό να παίρνει την ασίστ από τον Ματιέ Βαλμπουενά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κνετ. Ο έμπειρος στράικερ πήρε την πάσα από τον Γάλλο σούπερ σταρ και εκτέλεσε τον πορτιέρο του Παναιτωλικού. Ενα γκολ, που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό, αφού σε εκείνο το σημείο το σκορ ήταν στο 1-1. Αυτή ήταν η 8η ασίστ που βγάζει ο Βαλμπουενά στον Ελ Αραμπί τα δύο χρόνια που συνεργάζονται στον Ολυμπιακό. Η πρώτη για τη φετινή σεζόν, αφού ο Γάλλος έχασε πολλά παιχνίδια λόγω τραυματισμού.Ωστόσο, επέστρεψε δυνατός και δείχνει έτοιμος να βοηθήσει τους Πειραιώτες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πέρσι, ο Βαλμπουενά συνεργάστηκε άψογα με Γιουσέφ Ελ Αραμπί, με τον Γάλλο και τον Μαροκινό να οδηγούν τον Ολυμπιακό σε μεγάλες νίκες. Εντός και εκτός συνόρων. Οι δυο τους ήταν οι πρωταγωνιστές στη νίκη των Πειραιωτών επί της Κράσνονταρ στη Ρωσία με 2-1, σε ένα παιχνίδι που «κλείδωσαν» την πρόκριση τους στους ομίλους του Champions League. Ο Γάλλος είχε βγάλει και τις δύο ασίστ στα γκολ του Ελ Αραμπί.

Στο πρωτάθλημα ο Βαλμπουενά είχε «σερβίρει» πέντε γκολ στον Μαροκινό. Τέσσερα στην κανονική περίοδο και ένα στα πλέι οφ. Συγκεκριμένα, είχε βγάλει ασίστ στα γκολ που έβαλε ο Ελ Αραμπί απέναντι σε Βόλο, Παναθηναϊκό, Λαμία και Ξάνθη, αλλά και στη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα στα πλέι οφ της Superleague.

Φέτός, άνοιξαν λογαριασμό στο Αγρίνιο, με τον Γάλλο να δίνει μια… μαγική πάσα, πέφτοντας και τον Αφρικανό να δείχνει για μια ακόμα φορα την εκτελεστική του δεινότητα και να οδηγεί τον Ολυμπιακό σε μια σπουδαία νίκη.

Αναλυτικά τα παιχνίδια (γκολ Ελ Αραμπί – ασίστ Βαλμπουενά)

Πλέι οφ Champions League: Κράσνονταρ – Ολυμπιακός 1-2

Πρωτάθλημα:

Ολυμπιακός – Βόλος 5-0 (Το 2-0)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0

Λαμία – Ολυμπιακός 0-4 (Το 0-1)

Ολυμπιακός – Ξάνθη 3-1 (Το 2-0)

Πλέι οφ: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1 (23’ Ελ Αραμπί – Βαλμπουενά)