Σε συναγερμό έχει θέσει τις Αρχές η καλοκαιρία που αναμένεται το Σαββατοκύριακο και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να προχωρήσουν σε εξονυχιστικούς ελέγχους σε  θάλασσες, βουνά και πάρκα.

Ο καιρός θα είναι καλός αυτό το διήμερο και οι Αρχές ανησυχούν για αυξημένη κινητικότητα των πολιτών εν μέσω lockdown.

Έτσι, το Σαββατοκύριακο θα είναι περισσότερα τα μπλόκα της αστυνομίας στην παραλιακή, ενώ τα χαρτιά που θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι πολίτες για το σχετικό έλεγχο, θα πρέπει να εξηγούν ακριβώς τους λόγους μετακίνησης.

Ο καθένας θα πρέπει να δικαιολογεί πώς βρίσκεται στην περιοχή του και ότι υπάρχει λόγος που βρίσκεται στο δρόμο.

Lockdown και έλεγχοι

Σε κλοιό θα βρεθούν οι ορεινοί όγκοι, κυρίως Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττός, όπου τελευταία παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα, αλλά και το παραθαλάσσιο μέτωπο, από τα Νότια Προάστια ως και τον Πειραιά.

Σε αντίστοιχη επιτήρηση θα βρεθούν και πλατείες, πάρκα και αλσύλλια, όπου το προηγούμενο χρονικό διάστημα -κυρίως στις αργίες- είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα συνωστισμού, αλλά και οι υπαίθριοι αθλητικοί χώροι και οι μαρίνες.

Στο Σχέδιο Αλκυονίδες, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, έχει γίνει ήδη επισήμανση των «ύποπτων» δημόσιων χώρων, δηλαδή εκεί που είχε παρατηρηθεί στο παρελθόν συγκέντρωση κόσμου.

Αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι για τις άσκοπες μετακινήσεις εντός πόλεων, ενώ θα επιστρατευτούν περιπολίες, ηχητικά μηνύματα, drones και σε ακραίες περιπτώσεις θα επιβληθούν πρόστιμα και θα γίνουν συλλήψεις.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η Αττική δεν αντέχει περαιτέρω πίεση καθώς τα κρούσματα που εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο σε ολόκληρη την Αττική ανέρχονται σε 252.

Πού θα έχουμε εντυπωσιακή άνοδο της θερμοκρασίας

Σημειώνεται ότι μια ακραία μεταβολή του καιρού προβλέπεται στη γηραιά ήπειρο το Σαββατοκύριακο 9 με 10 Ιανουαρίου του 2021.

Στη χώρα μας, το μοναδικό ακραίο καιρικό φαινόμενο που αναμένουμε θα είναι οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, έως και 15 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο, με τη θερμοκρασία να φθάνει σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα του meteo.gr η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας, το μεσημέρι του Σαββάτου θα αγγίξει τους 20 βαθμούς Κελσίου.