Δέσμη προτάσεων για τη διαχείριση της πανδημίας είναι έτοιμος να καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες είχε αλλεπάλληλες επικοινωνίες με επιστήμονες και μέλη της Επιτροπής.

Ο πρώην Πρωθυπουργός, που θα έχει σήμερα συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο για την εξέλιξη της πανδημίας, συνομίλησε με τους επιστήμονες και όλοι – σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου – εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το τρίτο κύμα.

Οπως ισχυρίζονται, η κυβέρνηση συνεχίζει να γράφει τις εισηγήσεις της Επιτροπής στα παλαιότερα των υποδημάτων της, την ώρα που το ΕΣΥ παραμένει σε ασφυκτική πίεση χωρίς ενίσχυση και όλοι βλέπουν το παγόβουνο του τρίτου κύματος να έρχεται. Ο κ. Μητσοτάκης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για ενδεχόμενη αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα μας.

Σκληρή κριτική

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η κυβέρνηση συνεχίζει τα εγκληματικά λάθη και το απόλυτο μπάχαλο με τη διαχείριση της πανδημίας. Μάλιστα λένε ότι η πρόσφατη ομοβροντία επιστημόνων και λοιμωξιολόγων αλλά και μελών της Επιτροπής (σ.σ. αναφέρονται στους κκ. Σαρρηγιάννη, Τούντα, Δερμιτζάκη, Παναγιωτόπουλο, Καπραβέλο, Βανταράκης) για επερχόμενο σφοδρότερο τρίτο κύμα, μετά τα μηνύματα εφησυχασμού που έστειλε η κυβέρνηση με τα ρεβεγιόν 9 ατόμων στις γιορτές και τις πρωτοφανείς εικόνες συνωστισμού στα Θεοφάνεια, όπου έκανε τα στραβά μάτια για να μην έχει πολιτικό κόστος από την Εκκλησία, είναι ενδεικτική της κρισιμότητας της κατάστασης και της επανάληψης των εγκληματικών λαθών που οδήγησαν σε περισσότερους από 4.500 νεκρούς από τις αρχές Νοέμβρη μέχρι σήμερα. Ειδικά για τα Θεοφάνεια υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση επανέλαβε το ίδιο πράγμα που έκανε του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, ακόμα και μετά την ανατριχιαστική ομολογία του Αδωνι Γεωργιάδη.

Επίσης, σημειώνεται από ανώτερα στελέχη της Κουμουνδούρου ότι χαρακτηριστικό της παντελούς απώλειας ελέγχου και της διαχειριστικής ανεπάρκειας της κυβέρνησης είναι το απόλυτο μπάχαλο που επιβεβαιώθηκε με το άνοιγμα των σχολείων. «Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος το πρωί ανακοίνωνε πιθανή αναβολή του ανοίγματος τη Δευτέρα ώστε να συνεδριάσει την Παρασκευή η Επιτροπή για να έχουν όλα τα δεδομένα για ασφαλές άνοιγμα και δύο ώρες αργότερα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε άνοιγμα των σχολείων, με την αρμόδια υφυπουργό να λέει επί λέξει πως «δεν περιμένουμε από τους λοιμωξιολόγους»» σημείωναν.

«Μέσα σε δύο μήνες και μια εβδομάδα θρηνούμε 4.473 συνανθρώπους μας και η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια εγκληματική πολιτική» τόνισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, καταλογίζοντας ευθύνες ότι «η αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα μας φέρει τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη». Παράλληλα επεσήμανε «οι ειδικοί προειδοποιούν για τρίτο, ακόμα χειρότερο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση τα έχει χαμένα».