Η Βρετανία δεν θα χρειαστεί να υπομείνει άλλο ένα lockdown λόγω της πανδημίας, όμως οι εξετάσεις και οι εμβολιασμοί θα γίνουν στοιχείο της καθημερινότητας μέχρι και το 2022, προειδοποίησε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι τα εμβόλια και οι εξετάσεις θα είναι το χαρακτηριστικό της επόμενης χρονιάς», είπε ο υπουργός μιλώντας σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Πρόσθεσε ότι είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει η ανοσία από τους εμβολιασμούς και ίσως χρειαστεί να επαναλαμβάνονται τα προγράμματα εμβολιασμού κάθε 6 με 12 μήνες.

Όταν ρωτήθηκε αν προβλέπει ότι το λοκντάουν που ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα θα είναι το τελευταίο, ο Χάνκοκ απάντησε θετικά.

52.618 νέα κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών

Σήμερα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν 52.618 νέα κρούσματα μέσα σε διάστημα 24 ωρών, καθώς και 1.162 θάνατοι. Χθες τα κρούσματα ήταν 62.322.

Ο Χάνκοκ υποστήριξε ότι η απόφαση της Βρετανίας να καθυστερήσει τη χορήγηση της δεύτερης δόσης των εμβολίων, ώστε να εμβολιαστούν περισσότεροι άνθρωποι με την πρώτη δόση, θα σώσει ζωές.

«Τα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχει σημαντική προστασία από την πρώτη δόση», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters