Το Facebook, το Twitter και το YouTube ανέλαβαν δράση κατά των δημοσιεύσεων  του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ από τους υποστηρικτές του.

Όλες οι πλατφόρμες των social media έδωσαν «κόκκινη κάρτα» στον Πρόεδρος των ΗΠΑ παρά το γεγονός πως οι αναρτήσεις τους είχαν πλήθος αντιδράσεων.

Ωστόσο ο λόγος που τα social media έδωσαν άκυρο στον Τραμπ είναι πολύ σοβαρός, καθώς ο ίδιος όχι μόνο δεν φρόντισε να κάνει τους διαδηλωτές να σταματήσουν, αλλά τόνισε να μιλήσει με fake news επαναλαμβάνοντας το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μία απάτη.

Ειδικότερα το Facebook και το YouTube αφαίρεσαν το βίντεο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που απευθύνεται στους υποστηρικτές του, σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρείας.

Στο βίντεο, ο Τραμπ προέτρεψε τους ταραχοποιούς του Καπιτώλιο να «γυρίσουν σπίτι», ωστόσο επέλεξε να τους μιλήσει σε έναν συμπαθητικό τόνο ενώ  επανέλαβε τις αποτυχημένες αξιώσεις του για εκλογική απάτη.

«Αυτή είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρ, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης του βίντεο του Προέδρου Τραμπ», ανέφερε σε ένα tweet ο Guy Rosen, εκπρόσωπος του Facebook.

«Το καταργήσαμε διότι πιστεύουμε θέλουμε να συμβάλουμε στξ μείωση του κινδύνου συνεχιζόμενης βίας».

Το Twitter δεν κατάργησε εντελώς  το βίντεο. Αλλά από το απόγευμα της Τετάρτης, το κοινωνικό δίκτυο ανέφερε πως το βίντεο τους ενδέχεται να περιέχει fake news.

Συγκεκριμένα οι επισημάνσεις «Μου αρέσει» και οι απαντήσεις έχουν απενεργοποιηθεί στο tweet του Trump που ισχυρίστηκε ότι ο Αντιπρόεδρος Mike Pence «δεν είχε το θάρρος να κάνει ό, τι θα έπρεπε να είχε γίνει»