Το πέρασμα του Ολυμπιακού από την Τρίπολη, θύμισε το περσινό ξέσπασμα των ερυθρόλευκων στο ίδιο γήπεδο. Πέρυσι οι πρωταθλητές είχαν πετύχει μια πολύ μεγάλη νίκη με 5-0 ενώ χθες νίκησαν μ’ ένα ακόμα εντυπωσιακό σκορ (4-0).

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν επιβλητική εμφάνιση στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και η αλήθεια είναι πως θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα γκολ, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο όταν δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες στην εστία των γηπεδούχων.

Για να φτάσουν όμως οι ερυθρόλευκοι σε αυτό το εντυπωσιακό δεύτερο 45λεπτο, χρειάστηκε να βάλουν οι πειραιώτες τις βάσεις στο πρώτο ημίχρονο.

Και δεν χωρά αμφιβολία ότι ο παίκτης που έβαλε την «σφραγίδα» του στο παιχνίδι ήταν ο Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος έχει επιστρέψει ορεξάτος κι αυτό είναι ένα πολύ ευχάριστο νέο για τον Ολυμπιακό.

Ο Γάλλος έκανε την διαφορά για τους πρωταθλητές, καθώς ο Μαρτίνς τον χρησιμοποίησε στο βασικό σχήμα, επιλέγοντας τον έμπειρο μέσο για 10άρι και όχι στα άκρα της επίθεσης.

Ο Βαλμπουενά έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση, είχε διάθεση και ένταση στο παιχνίδι του και από δύο δικές του εκτελέσεις κόρνερ, βρήκε ο Ολυμπιακός τα δύο πρώτα γκολ.

Η φάση βέβαια που φανερώνει (για πολλοστή φορά) την ποδοσφαιρική ευφυία του Γάλλου είναι το δεύτερο γκολ των ερυθρόλευκων.

Η πάσα στον Καμαρά έπιασε στον… ύπνο την άμυνα του Αστέρα και η σουτάρα του Αφρικανού δημιούργησε μια «ζωγραφιά».

Αυτός ο παίκτης είναι ο κορυφαίος του πρωταθλήματος και μάλιστα με διαφορά. Βαλμπουενά έχει μόνο ο Ολυμπιακός κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Ο διεθνής άσος της ομάδας του Πειραιά έμεινε εκτός για ένα περίπου δίμηνο λόγω του τραυματισμού του, ωστόσο έχει επιστρέψει παθιασμένος και έτοιμος για να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του σε μια πολύ σημαντική καμπή της σεζόν.

Η εμφάνιση του Γάλλου μέσου στην Τρίπολη έρχεται να επιβεβαιώσει πως ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Βαλμπουενά και σε ρόλο 10αριού, καθώς ο διεθνής άσος έχει την ποιότητα για να προσφέρει και στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Είναι μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό ότι ο Βαλμπουενά έχει επιστρέψει σε καλή αγωνιστική κατάσταση και όταν ο Γάλλος είναι στα «πάνω του» τότε οι ερυθρόλευκοι έχουν στο γήπεδο ένα «υπερόπλο».

Και όπως προαναφέραμε, η μοναδική ομάδα που έχει στο δυναμικό της παίκτη με τις δυνατότητες και τα ηγετικά χαρακτηριστικά του Βαλμπουενά, είναι ο Ολυμπιακός. Ο Μαρτίνς είχε λοιπόν πολλούς λόγους να χαμογελά, βλέποντας τον διεθνή χαφ να κάνει μια μεγάλη εμφάνιση στην Τρίπολη.