Το εμβόλιο κατά της COVID-19 που ανέπτυξε η Moderna είναι πιθανό να προσφέρει προστασία για περίπου δύο χρόνια, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, τονίζοντας πάντως ότι απαιτούνται περισσότερα στοιχεία για την οριστική αξιολόγηση.

Η αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας, η οποία εξέπληξε τον κόσμο αναπτύσσοντας εμβόλιο μέσα σε λίγες εβδομάδες, έλαβε την Τετάρτη το πράσινο φως για τη διάθεση του εμβολίου της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το εφιαλτικό σενάριο που περιγράφηκε στα μέσα ενημέρωσης στην άνοιξη, με ένα εμβόλιο που θα λειτουργεί μόνο για ένα-δύο μήνες, έχει νομίζω εξαφανιστεί» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Στεφάν Μπανσέλ σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο όμιλος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Oddo BHF.

«Η ανοσολογική απόκριση του ανθρώπινου οργανισμού φθίνει με πολύ αργούς ρυθμούς… Πιστεύουμε ότι δυνητικά θα υπάρχει προστασία για περίπου δυο χρόνια».

Ο Μπανσέλ πρόσθεσε ότι η εταιρία του σκοπεύει να επιβεβαιώσει ότι το εμβόλιό της θα είναι επίσης αποτελεσματικό έναντι των μεταλλάξεων του κοροναϊού που εντοπίστηκαν στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters