Aναβολή για τις 27 Ιανουαρίου πήρε η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ με θέματα την ανάκληση του ΔΣ και την εκλογή νέου, τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου μέσω μείωσης της ονομαστικής αξίας ώστε να συμψηφιστούν ζημίες 212 εκατ ευρώ κα την αύξηση κεφαλαίου κατά 50,4 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων.

Την αναβολή ζήτησαν οι εταιρείας Ιnvesco των κ.κ Μπάκου και Καϋμενάκη και Pemanearo των κ.κ. Αναστάσιου και Δημήτρη Καλλιτσάντση.
Η Ιnvesco ελέγχει το 5,0002% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ και έχει υπογράψει δεσμευτική συμφωνία με τους κ.κ. Αναστάσιο και Δημήτρη Καλλιτσάντση για την απόκτηση πρόσθετου ποσοστού 18,33% % από την Pemanearo.

Η συμφωνία έχει απώτερο όριο υλοποίησης τη 12η Ιανουαρίου, αλλά οι δύο εφοπλιστές έχουν ήδη αποκτήσει τα δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν στις συγκεκριμένες μετοχές. Ο έτερος δικεδικητής της διοίκησης της εταιρείας είναι οι Ολλανδοί της Reggeborgh.

Οι τελευταίοι ελέγχουν το 14,1761% της Ελλάκτωρ και σε συνδυασμό με την άσκηση του Call Option για την αγορά ποσοστού 12,5457% που ανήκει στον κ. Λεωνίδα Μπόμπολα (ημερομηνία άσκησης εως το Μάρτιο του 2021) το ποσοστό των Ολλανδών στην Ελλάκτωρ δύναται να διαμορφωθεί στο 26,72%.
Στη σημερινή συνέλευση παρέστησαν 113 μέτοχοι που αντιπροσωπεύουν το 75,8% του μετοχικού κεφαλαίου.