Σε μία αναμέτρηση που τα είχε όλα στη Ριζούπολη, ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που είχε μεγάλη ανάγκη, το «διπλό» επικρατώντας 1-0 του Απόλλωνα.

Εκτός από το γκολ του Φώτη Ιωαννίδη, το παιχνίδι είχε λίγες ευκαιρίες αλλά όλα τα υπόλοιπα: αποβολή, δύο πέναλτι και γκολ που άλλαξαν με την παρέμβαση του VAR, τον σοβαρό τραυματισμό του Νίκου Ιωαννίδη, καλό ρυθμό και δυνατά μαρκαρίσματα.

Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός «καιγόταν» να νικήσει. Δεν είχε άλλα περιθώρια απώλειας βαθμών μετά την ισοπαλία με τον Αστέρα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και πέτυχε τον σκοπό του. Δεν εντυπωσίασε, δεν έλυσε τα προβλήματα του, αλλά κέρδισε χρόνο μέχρι την Κυριακή, όταν και θα υποδεχτεί τη Λάρισα.

Από την άλλη, η ανοδική πορεία του Απόλλωνα Σμύρνης ανακόπηκε. Η «ελαφρά ταξιαρχία» μπορεί να αισθάνεται αδικημένη, αφού ο διαιτητής Κουτσιαύτης υπέδειξε δύο πέναλτι και μέτρησε ένα γκολ, αλλά με την παρέμβαση του VAR άλλαξε τις αποφάσεις του.

Ο Νίκος Ιωαννίδης έχει βρει τη μπάλα με το χέρι πριν τον «κατεδαφίσει» ο Διούδης, το μαρκάρισμα του Ζαγαρίτη στον Τσιλούλη ήταν οριακά εκτός περιοχής, ενώ στο γκολ του Μπεντινέλι υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ ο Τομάς στην αρχή της φάσης.

Ωστόσο, είναι γεγονός ότι η ομάδα του Παράσχου έπαιξε για ένα ημίχρονο με παίκτη παραπάνω, λόγω της αποβολής του Ζαγαρίτη στο 47′ και δεν το αξιοποίησε.

Οι όποιες ευκαιρίες δημιούργησε σημειώθηκαν στα τελευταία λεπτά από σέντρες και κεφαλιές των Ντάουντα και Ντομίνγκες. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να μπουν στην περιοχή του Διούδη με άλλο τρόπο και διευκόλυναν τους αμυνόμενους.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούσιτς (70′ Χουχούμης), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Κολ, Ιωαννίδης (30′ Ντάουντα), Μπεντινέλι, Σλίβκα, Φερνάντεθ (70′ Μουνιέ), Τσιλούλης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μπόλονι): Διούδης, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης (85′ Μαυρομάτης), Αθανασακόπουλος (83′ Αϊτόρ), Χατζηγιοβάνης (74′ Μολό), Μακέντα (81′ Καρλίτος)