Σε πίστες σκι μετέτρεψε τους δρόμους της πόλης Ρόκα ντι Κάμπιο το άφθονο χιόνι που έπεσε στην κεντρική Ιταλία.

Με τα χιονοδρομικά κέντρα κλειστά λόγω της πανδημίας και το ύψος του χιονιού να φτάνει το ένα μέτρο στην περιοχή της Λ’ Άκουιλα, οι σκιέρ επιδόθηκαν σε σλάλομ μέσα στην πόλη. Με αυξημένη δυσκολία σε κάποια στάδια της διαδρομής.

Χιόνια έπεσαν και στον ιταλικό Βορρά, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία. Το χωριό Σαπάδα θάφτηκε κάτω από το χιόνι που έφτασε σε ύψος τα δύο μέτρα.

Οι Ιταλοί πυροσβέστες οργάνωσαν περισσότερες από 100 επιχειρήσεις καθαρισμού των δρόμων από τις τεράστιες ποσότητες χιονιού που τους είχε μπλοκάρει.

Οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στις ορεινές περιοχές και τις επόμενες ημέρες.

Σφοδρές χιονοπτώσεις πλήττουν και τη Ρωσία. Σε πολλές περιοχές η κακοκαιρία προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους χωρίς ρεύμα.

Στη Σιβηρία oι θερμοκρασίες είναι τόσο χαμηλές που ακόμη και άγρια ζώα παγώνουν από το κρύο. Όπως αυτή η αλεπού στην περιοχή του Αλτάι.

Η θερμοκρασία είναι στους – 45 βαθμούς Κελσίου. Η αλεπού έτρεξε όσο έτρεξε και μετά πάγωσε. Πάγωσε και το πουλί που ήθελε να ζεσταθεί πάνω της.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει και άλλο σε ολόκληρη τη Ρωσία. Η Μόσχα θα κάνει Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου, με το παλαιό ημερολόγιο, στους – 10 βαθμούς Κελσίου, που είναι και η συνηθισμένη θερμοκρασία για την εποχή.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA