Για την απόφαση να ανοίξουν τα Δημοτικά Σχολεία μίλησε ο Δημήτρης Παρασκευής, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Αναφορικά με την απόφαση να ανοίξουν τα μαγαζιά στα μέσα του Δεκεμβρίου με click away, ο καθηγητής τόνισε ότι αυτό έγινε για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Ο κ. Παρασκευής τόνισε ότι: «Για το άνοιγμα των σχολείων, τώρα βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση από ότι τον Δεκέμβριο. Δεν γνωρίζουμε βέβαια την επιδημιολογική εικόνα μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων αλλά για αυτό έγινε σταδιακά άνοιγμα μόνο της πρώτης βαθμίδας. Γνωρίζουμε ότι τα μικρά παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο τόσο όσον αφορά την μόλυνση, όσο και να μεταδώσουν σε άλλους αλλά και με σοβαρή νόσηση. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί με τη χρήση μάσκας και με δεδομένο ότι τα παιδιά μας έχουν βάλει τα γυαλιά στην τήρηση των μέτρων».

Γιατί αποφασίσαμε άνοιγμα Δημοτικών και Νηπιαγωγείων

«Η απόφαση ελήφθη για λόγους δικαιοσύνης για όλες τις εργασίες που απελευθερώθηκαν στα μέσα Δεκεμβρίου. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι είναι μεγάλη γιορτή αύριο. Η εκκλησία ήταν πάντα σύμμαχος στις αποφάσεις μας και θεωρούμε ότι θα βρεθεί μια χρυσή γραμμή, να υπάρξει σύνεση και να αντιμετωπιστούν όλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» εξήγησε.

«Επειδή έχει μεσολαβήσει το διάστημα των εορτών που εκτιμάται ότι έχουν αυξηθεί οι επαφές περιμένουμε μικρή αύξηση. Περιμένουμε να δούμε αν αυτό θα παρατηρηθεί για να πάρουμε τις αποφάσεις. Πάμε βήμα-βήμα και με γνώμονα τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια» ανέφερε.

«Κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Όσον αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων με click away η επιτροπή ακόμα δεν έχει λάβει αποφάσεις» κατέληξε.