Συνέβη το βράδυ της Κυριακής λίγο πριν σβήσουν τα… φώτα στο Καραϊσκάκη και οι λίγοι αυτόπτες μάρτυρες σίγουρα ένιωσαν καλά για χάρη του. Για χάρη του Αχμέντ Χασάν που όπως φαίνεται όσο ο καιρός περνά τόσο και πλησιάζει προς την επιστροφή του στο προπονητικό πρόγραμμα του Ολυμπιακού.

Ο Αιγύπτιος με τη λήξη της αναμέτρησης με την ΑΕΚ συμμετείχε στην προπόνηση που υπάρχει μετά τα ματς για όσους έμειναν εκτός αποστολής ή δεν χρησιμοποιήθηκαν από τον προπονητή. Και μάλιστα έπαιξε και στο ολιγόλεπτο μίνι «διπλό». Χθες και σήμερα πάλι ήταν κανονικά στον Ρέντη. Τη Δευτέρα σε μέρα αποθεραπείας γυμνάστηκε και εκείνος συντηρητικά, ενώ και σήμερα ακολούθησε το ατομικό του πρόγραμμα.

Είναι δεδομένο πως και καλύτερα νιώθει και ρυθμούς ανεβάζει έχοντας φυσικά την απαραίτητη υπομονή. Διότι δεν πρόκειται για μια υπόθεση που θα τελειώσει σήμερα-αύριο. Θέλει το χρόνο του. Αλλά έχει σημασία πως πλέον αυτός ο χρόνος λειτουργεί ως σύμμαχος για τον διεθνή φορ εδώ και μερικές ημέρες. Ότι έπειτα από κάθε επίσκεψη του στον Ρέντη νιώθει πως κάνει ένα βήμα προς την επιστροφή του.

Ο Χασάν έχει να αγωνιστεί από τις 8 Νοεμβρίου. Βρέθηκε θετικός στον covid λίγες ημέρες αργότερα στην Αίγυπτο όπου είχε μεταβεί για να ενσωματωθεί στην εθνική του ομάδα. Για την ακρίβεια βρέθηκε θετικός την ίδια ημέρα με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός γύρισε μέσα σε δέκα μέρες, εκείνος συμπληρώνει πλέον δύο μήνες αποχής. Η μεγαλύτερη απόδειξη πως αυτός ο ιός δεν ξέρεις ούτε «πως» αλλά ούτε και «πόσο» θα σε ταλαιπωρήσει.

Λογικά μέσα στον Γενάρη ο έμπειρος επιθετικός θα ενσωματωθεί στο κανονικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί μοιάζει απίθανο να βάλει τον Ολυμπιακό σε πειρασμό απόκτησης άλλου στράικερ. Ένα σενάριο που έπαιξε αρκετά τον Δεκέμβρη, αλλά που λογικά πλέον υποχωρεί έπειτα από αυτές τις εξελίξεις.