Δύσκολη ήταν η χθεσινή μέρα για το δήμο Αχαρνών, αφού κυριολεκτικά «άνοιξαν» οι ουρανοί, μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια, και προξενώντας μεγάλα προβλήματα. 199 κλήσεις πραγματοποιήθηκαν στην πυροσβεστική για άντληση υδάτων, ωστόσο το πρόβλημα στην περιοχή είναι χρόνιο, και η κατάσταση αυτή είναι γνώριμη στους κατοίκους.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη του.

«Το φαινόμενο το χθεσινό δεν είναι πρωτοφανές για το δήμο Αχαρνών. Όταν έχει έντονα καιρικά φαινόμενα έχουμε πρόβλημα. Αρκετοί δρόμοι πλημμυρίζουν, ενώ το 2015 είχε χαθεί και ένας συνδημότης μας, πνίγηκε. Όταν έχει έντονα καιρικά φαινόμενα είμαστε σε επιφυλακή. Το πρόβλημα στις Αχαρνές είναι διαχρονικό. Από παιδί, όταν είχε έντονα καιρικά φαινόμενα δεν μπορούσαμε να διασχίσουμε τους δρόμους» ανέφερε ο κ. Βρεττός.

«Εμείς είμαστε νέα δημοτική αρχή και προσπαθήσαμε μέσα στο 2020 πιέζοντας την περιφέρεια, και με τον περιφερειάρχη κ. Πατούλη που έχουμε εξαιρετική συνεργασία, δημοπρατούμε άμεσα ένα μεγάλο έργο αξίας 7,5 εκατ. ευρώ που θα λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα στις βόρειες Αχαρνές», συνέχισε ο ίδιος.

«Επειδή και οι κάτοικοι έχουν συνηθίσει να ανταπεξέρχονται σε τέτοιες συνθήκες, εχθές ευτυχώς δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές και δεν είχαμε και καταστροφή περιουσιών. Κεντρικοί δρόμοι, όμως, ήταν απροσπέλαστοι. Είμαι πεπεισμένος ότι στα επόμενα 2-3 χρόνια θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα. Έχουμε δρομολογήσει τρία μεγάλα έργα» κατέληξε ο κ. Βρεττός.

Δείτε όσα είπε στο MEGA