Η μυθοπλασία στην ελληνική τηλεόραση ήταν συνώνυμο του Mega. Δεκάδες κωμικές και δραματικές σειρές προβλήθηκαν από τη συχνότητά του στα 30 χρόνια λειτουργίας του. Σειρές που το κοινό αγκάλιασε, τους χάρισε υψηλές τηλεθεάσεις και που μέχρι σήμερα δεν χορταίνει να παρακολουθεί.

Από αύριο, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021, δύο νέες, πολλά υποσχόμενες σειρές κάνουν ποδαρικό στο Μεγάλο Κανάλι. Από τη μία έχουμε ένα δυνατό ερωτικό δράμα με έντονο αστυνομικό στοιχείο, την «Εξαψη», σε σενάριο Τίνας Καμπίτση και σκηνοθεσία Βασίλη Τσελεμέγκου, και από την άλλη μια αστεία και «άγρια» ιστορία ενηλίκων, που φέρει την υπογραφή της Μυρτώς Κοντοβά, τους «Σχεδόν ενήλικες». Και οι δύο σειρές υπόσχονται να μας χαρίσουν δυνατά συναισθήματα και πολύ γέλιο σε μια εποχή που τα έχουμε ανάγκη.

«Εξαψη»

Μία σειρά ερωτικού πάθους, όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν, τα «φρένα» των ηρώων σπάνε και οδηγούνται σε απρόβλεπτες καταστάσεις. Αυτή είναι η «Εξαψη», που θα προβάλλεται τρεις φορές την εβδομάδα, Δευτέρα ως Τετάρτη στις 21.00, με πρωταγωνιστές σπουδαίους ηθοποιούς, οι οποίοι μας είχαν λείψει από τη μικρή οθόνη.

«Η «Εξαψη» είναι μια ερωτική ιστορία, καλοκαιρινή κατά βάση. Τον καυτό μήνα Αύγουστο δημιουργείται μια ερωτική ιστορία δύο ατόμων πολύ κουρασμένων από το παρελθόν και το παρόν τους, με τρομερές ρωγμές που τελικά βρίσκονται την κατάλληλη στιγμή στον κατάλληλο τόπο και χρόνο και ζουν μια κατάσταση υπέρβασηςΟμως κάθε υπέρβαση έχει τρομερές συνέπειες και για τους ίδιους και για το περιβάλλον τους» περιγράφει στο «Βήμα» η Τίνα Καμπίτση.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στα μέσα Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Ναύπλιο, με μια ενδιάμεση στάση στη Δημητσάνα, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Βασίλη Τσελεμέγκου, παλιού γνώριμου του Μεγάλου Καναλιού («Επιφάνεια», «Κλείσε τα μάτια», «Ιχνη» κ.ά.). «Είναι μια σειρά ατμόσφαιρας και χαρακτήρων. Μια καλοκαιρινή σειρά, αν και τα γυρίσματα γίνονται τον χειμώνα. Μέχρι τώρα τα έχουμε καταφέρει και έχουμε γλιτώσει. Εχει όμως και άλλες δυσκολίες παρακάτω, γιατί θα πρέπει να βουτήξουν στη θάλασσα οι ηθοποιοί μας. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τους ηθοποιούς αυτό» περιγράφει ο σκηνοθέτης της σειράς.

Ο σκηνογράφος Αλέξανδρος Κριμιζής (Τάσος Νούσιας) είναι παντρεμένος με την γκαλερίστα Εβίτα Αξιώτη (Ιωάννα Παππά), ζει όμως μια ζωή που δεν του ταιριάζει, με τη σύζυγό του να πιστεύει πως όλα είναι λυμένα. Μαζί με τα παιδιά τους επισκέπτονται το πατρικό της Εβίτας για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Το κλίμα στο σπίτι των Αξιώτη είναι πνιγηρό. Ο πολιτικός Τζώρτζης Αξιώτης (Νίκος Νικολάου) και η κοσμική σύζυγός του Ιριδα (Λουκία Πιστιόλα) δείχνουν με κάθε τρόπο στον γαμπρό τους ότι τον θεωρούν κατώτερό τους. Μια βόλτα με το αυτοκίνητο μακριά από το πατρικό της γυναίκας του καταλήγει σε μια πραγματική σύγκρουση με τη γεωπόνο Κλαίρη Αμοιραλή (Αναστασία Παντούση). Το ατύχημα αυτό αλλάζει τις ζωές και των δύο. Τα υπόλοιπα επί της οθόνης.

«Σχεδόν ενήλικες»

 

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία της τηλεοπτική δουλειά, η οποία ήταν και πάλι στο Mega, η Μυρτώ Κοντοβά επιστρέφει με μια αστεία και άγρια ιστορία ενηλίκων, η οποία θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.00. Μια περιπέτεια με ανεξάντλητο σασπένς και μυστήριο, μια ιστορία συγκατοίκησης και φιλίας, για το σήμερα των ανθρώπων στην Αθήνα του 2020. Φυσικά στον πυρήνα της σειράς, όπως και σε κάθε της δουλειά, βρίσκονται οι ανθρώπινες σχέσεις.

«Είναι η Αθήνα του 2020. Η Αθήνα με μάσκες. Είμαστε όλοι εμείς που έχουμε περάσει την περίοδο της κρίσης και η προσπάθεια που κάνουμε για να επιβιώσουμε, αλλά κουβαλάμε χίλια δυο στις πλάτες μας. Κάποιες φορές σκέφτομαι ότι είναι ένα εγχειρίδιο για το πώς επιβιώνουμε μέσα σε τέτοιες συνθήκες έχοντας κοντά μας τους ανθρώπους μας, επιστρατεύοντας και το χιούμορ μας» αναφέρει η Μυρτώ Κοντοβά.

Οι τέσσερις πρωταγωνιστές μοιράζονται τις καθημερινές τους ιστορίες που αφορούν τον έρωτα και τη ζωή, με φόντο μια κοινωνία που αλλάζει, μετασχηματίζεται και δίνει κάθε μέρα εξετάσεις επιβίωσης. Ορμητήριο των τεσσάρων ηρώων γίνεται μια παλιά διπλοκατοικία με κήπο και ταράτσα στην καρδιά της Αθήνας. Μέσα στη μετά lifestyle εποχή οι ήρωες της σειράς αναζητούν κάτι από τον παλιό κόσμο που ήδη γνωρίζουν καλά, έχοντας επιβιώσει από την ελληνική κρίση, τα μνημόνια, τον αντικαπνιστικό νόμο, την ανεργία, τον κορωνοϊό και την καραντίνα.

Βιώνοντας λοιπόν τη νέα… πραγματική πραγματικότητα του 2020, ο Θωμάς (Μάκης Παπαδημητρίου) απολύθηκε, αλλά οι λογαριασμοί συνέχισαν να τρέχουν. Ετσι έπιασε δουλειά σε έναν παλιό του πελάτη, που τώρα είναι το αφεντικό. Ο Αποστόλης (Γιάννης Στάνκογλου) ανοίγει δουλειές με… φούντες, τις οποίες πρέπει να κρύψει για να μην τις βρει η Δάφνη, που θα σκαλίσει το γκαράζ, επειδή χωρίζει από τον Αλέξη (Γιώργος Παπαγεωργίου), αλλά τελικά είναι από πίσω του η Στέλλα, η γυναίκα του. Η Νικόλ (Θεοδώρα Τζήμου) ετοιμάζεται για Γερμανία, όπου επιτέλους θα μένει στην ίδια πόλη και σπίτι με τον σύντροφό της. Μια επίσκεψη στην τράπεζα όμως αλλάζει τις προτεραιότητες.