Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία διαγνώσθηκαν 14.245 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με 347 νεκρούς. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 103.000 διαγνωστικά τεστ, από τα οποία το 13.8% προέκυψε θετικό. Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 17,6%.

Το προηγούμενο εικοσιτετράωρο τα περιστατικά ήταν 11.831, με 364 νεκρούς. Από την αρχή της πανδημίας, στη χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους 75.332 άνθρωποι.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε και τους ειδήμονες που την συμβουλεύουν, ο εμβολιασμός των Ιταλών κατά του νέου κορωνοϊού δεν προχωρά με τον αναμενόμενο ρυθμό, και έχει καταγραφεί σειρά καθυστερήσεων στη χορήγηση του εμβολίου από τις περιφέρειες, που έχουν και την τελική, σχετική ευθύνη.

Η εφημερίδα La Stampa γράφει σήμερα ότι έως τώρα έχουν παραδοθεί στην Ιταλία 480.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer, αλλά, συνολικά, οι εμβολιασθέντες, μέχρι αυτή την στιγμή, είναι μόνον 63.000. Η Ιταλίδα υφυπουργός Υγείας Σάντρα Τζάμπα τόνισε ότι «οι περιφέρειες πρέπει να προχωρήσουν τους εμβολιασμούς με γοργό ρυθμό, διότι δεν μπορεί να καθυστερήσει η χορήγηση καμίας δόσης, ούτε για μια μόνο ώρα».

Πολλοί υπεύθυνοι της τοπικής αυτοδιοίκησης απάντησαν ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού πρόκειται να εφαρμοστεί πλήρως από αύριο, με μια σαφώς πιο ικανοποιητική χορήγηση σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και ηλικιωμένους που βρίσκονται σε οίκους ευγηρίας.