Απογοήτευση, απελπισία και δυσαρέσκεια προκαλεί στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο η απόφαση για το νέο λουκέτο σε καταστήματα και επιχειρήσεις που είχαν ανοίξει την περίοδο των εορτών.

Ιδιοκτήτες καταστημάτων και κομμωτηρίων δεν προλαβαίνουν να ακυρώνουν παραγγελίες click away και ραντεβού, μιλώντας για μια αιφνιδιαστική κίνηση από μέρους της κυβέρνησης που τους πλήττει πρωτίστως οικονομικά, αλλά και ψυχολογικά.

Ο Κωνσταντίνος Τσόγκας, ιδιοκτήτης επιχείρησης με ρούχα ανοίγει το κατάστημά του όχι για να παραδώσει στους πελάτες του τις παραγγελίες στην είσοδο του καταστήματος, αλλά για να ακυρώσει τα προγραμματισμένα ραντεβού.

Πικραμένος από την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης, ο Κωνσταντίνος Τσόγκας θεωρεί ότι θα χαθεί και η περίοδος των εκπτώσεων που παραδοσιακά ξεκινά στις 11 Ιανουαρίου.

Το βάρος πλέον της παράδοσης το παραγγελιών θα επωμιστούν οι ήδη επιβαρυμένες εταιρίες ταχυμεταφορών.

Οι άνθρωποι της αγοράς ελπίζουν τώρα και εύχονται τα μέτρα αυτά να είναι έκτακτα και όχι μόνιμα και σταθερά.

Κλεισμένα ραντεβού ακυρώνει και ο Φάνης Κιβρικοσαίος, ιδιοκτήτης κομμωτηρίου τα τελευταία 35 χρόνια.

Το τρίτο lockdown βιώνουν και οι ιδιοκτήτες ανθοπωλείων. Και ενώ δούλεψαν κάπως την περίοδο των γιορτών με click away, η επόμενη περίοδος θα είναι αβέβαιη.

Μόνο όμως το 5% των ανθοπωλείων στη χώρα διαθέτει e shop. Οι άνθρωποι της αγοράς ζητούν απεγνωσμένα από την κυβέρνηση στήριξη για να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους.

Πάντως, παρά το νέο αυστηρό lockdown που τέθηκε από σήμερα σε ισχύ, οι εικόνες με τόσο κόσμο να κυκλοφορεί έξω, μόνο με τήρηση περιοριστικών μέτρων δε μοιάζει.