Κέιν έκοβε, Σον έραβε και η Τότεναμ πήρε την πρώτη της νίκη (3-0) στο νέο έτος απέναντι στη Λιντς, την οποία φιλοδώρησε με τρία τέρματα στο Λονδίνο. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ήταν πολύ καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και πήρε μια δίκαιη νίκη κόντρα στην ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα η οποία είχε τις ευκαιρίες της, ωστόσο η ποιότητα των «σπιρουνιών» ξεχώρισε και έδωσε εν τέλει το τρίποντο στους γηπεδούχους.

Σπουδαίο επίτευγμα από τον Χέουνγκ Μιν Σον, καθώς με το σημερινό του γκολ κατάφερε να φτάσει τα 100 γκολ με τη φανέλα των spurs. Τρομερός Χάρι Κέιν, ο οποίος έγινε ο γρηγορότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Premier League που φτάνει στο double-double (10+ γκολ, 10+ ασίστ), σε μόλις 16 αγωνιστικές!

Το «κλείδωσε» σε 15’…

Χωρίς την κλασική ευκαιρία πέρασαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, η οποία θύμιζε περισσότερο με μια παρτίδα σκάκι… Η Λιντς είχε την κατοχή, χωρίς ωστόσο να απειλήσει σοβαρά τον Χούγκο Γιορίς. Στο 20ο λεπτό ο Μπάμφορντ είχε μια καλή ευκαιρία, ωστόσο η κεφαλιά του κατέληξε πάνω από την εστία του Γάλλου τερματοφύλακα, μετά την εξαιρετική σέντρα του Ραφίνια.

Στο 29ο λεπτό, ο Μπέργκβαϊν ανατράπηκε από τον Αλιόσκι στη γραμμή της περιοχής, με τον Χάρι Κέιν να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να δίνει το προβάδισμα στην Τότεναμ. Λίγα λεπτά αργότερα ο Άγγλος συνεργάστηκε για 13η φορά τη φετινή σεζόν με τον Χέουνγκ Μιν Σον, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αριστουργηματική πάσα του Κέιν και έγραψε από κοντά το 2-0 για τα «σπιρούνια» στο 43ο λεπτό.

Αυτό ήταν το 100 γκολ του Νοτιοκορεάτη με τη φανέλα της Τότεναμ!

Σκόραρε και 3ο και άφησε το πόδι από το γκάζι

Μόλις πέντε λεπτά χρειάστηκε στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο για να βάλει ακόμη ένα γκολ και να «τελειώσει» οριστικά το παιχνίδι. Ο Άλντερβάϊλερτ κέρδισε τους πάντες στον αέρα και με μια καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λιντς για 3η φορά, γράφοντας το 3-0.

Τα «σπιρούνια» έβγαλαν το πόδι από το γκάζι και έδωσαν την μπάλα στους παίκτες της Λιντς. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι, ωστόσο δεν κατάφεραν σε κανένα λεπτό να δημιουργήσουν κάποια ουσιαστική ευκαιρία που θα έβαζε δύσκολα στον Γιορίς.

Η Τότεναμ κράτησε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα το 3-0 και πήρε ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο», φτάνοντας στους 29 βαθμούς και στο -4 από την κορυφή όπου συγκατοικούν Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στην 11η θέση με 23 βαθμούς παρέμεινε η ομάδα του Μπιέλσα.