Τουλάχιστον 60 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» είναι θετικοί στον κορωνοϊό, ανέφερε το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσηλευτικό Ιδρυμα, καταδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη χώρα. Προσθέτουν μάλιστα ότι δεκάδες εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα.

Στο μεταξύ, σε τριψήφιους αριθμούς, αλλά κοντά στα 1.000 ημερησίως δείχνουν να εδραιώνονται τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, με τη χώρα μας να ανακοινώνει τριψήφια κρούσματα για ενδέκατη φορά τις τελευταίες δώδεκα μέρες. Την ίδια στιγμή, σταθερά αλλά υψηλά επιμένουν οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι.

Συγκεκριμένα, σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 932 νέα κρούσματα του φονικού ιού,  εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 138.850, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.422 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 41.299 (29.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επιπλέον, 438 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 294 (67.1%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 78.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.890 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.