Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συνομίλησαν για τον διαρκή στενό συντονισμό Ελλάδας και Κύπρου για το Κυπριακό και τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαρκής και στενός συντονισμός

«Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, συζητήσαμε για τον διαρκή και στενό συντονισμό Ελλάδας και Κύπρου για το Κυπριακό και τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο» έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ο Νίκος Δένδιας.

Νεο-ορισθείσα ΥΠΕΞ

Νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας είχε επικοινωνία με τη νεο-ορισθείσα Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Όλτα Τζάκα. Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε τη βούληση της ελληνικής πλευράς για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Αλβανίας αλλά και της συνεργασίας τους για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων.

Σημειώνεται ότι προχτές ο Έντι Ράμα προχώρησε σε μίνι ανασχηματισμό αλλάζοντας τις ηγεσίες των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας. Μέχρι πρότινος η Όλτα Τζάκα ήταν υπουργός Άμυνας.

Επισημαίνεται δε, ότι Ελλάδα και Αλβανία, τον Οκτώβριο είχαν συμφωνήσει να προσφύγουν στη Χάγη για την οριοθέτηση της ΑΟΖ. Για την υπογραφή της συμφωνίας αυτής ο Νίκος Δένδιας είχε μεταβεί στα Τίρανα όπου είχε συνομιλίες με τον Έντι Ράμα και τον τέως πλέον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Γκεντ Τσάκα.