Σε αναμμένα κάρβουνα, όπως οι ίδιοι λένε, κάθονται τούτες τις ημέρες που αλλάζει ο χρόνος οι περισσότεροι υπουργοί και υφυπουργοί. Αιτία, όπως γράφει σήμερα ο ΒΗΜΑτοδότης, είναι ο επερχόμενος ανασχηματισμός.

Η ονοματολογία δίνει και παίρνει, αλλά οι πλέον ψύχραιμοι γνωρίζουν ότι στις περιπτώσεις ανασχηματισμού σημειώνονται πολλές καραμπόλες, γράφονται και σβήνονται ονόματα την τελευταία στιγμή και  συνεπώς είναι αδύνατη η όποια  πρόβλεψη. Είναι, βλέπετε και οι πλέον αγωνιούντες (εκτός και εντός κυβερνήσεως) που τοποθετούν τον ανασχηματισμό σύντομα και μάλιστα κυριακάτικα.

Υπάρχουν όμως και άλλοι που τούτες τις ημέρες θυμούνται τον… Τόνι Μπλερ και τα αποφθέγματά του. Για παράδειγμα ένας πρωτοκλασάτος υπουργός, αγγλοσπουδαγμένος μου θύμιζε τι έλεγε ο Βρετανός πρώην Πρωθυπουργός για τον ανασχηματισμό:

«Όταν  κάνεις  ανασχηματισμό δημιουργείς πολλούς δυσαρεστημένους: Πρώτα απ΄όλα αυτόν που φεύγει, εν συνεχεία αυτόν που νομίζει ότι θα εισέλθει στην κυβέρνηση και τελικά μένει απέξω και αυτόν που μένει  στην κυβέρνηση που  λέει «τι είχα τι έχασα». Ο μόνος ικανοποιημένος από έναν ανασχηματισμό είναι αυτός που μπαίνει στην  κυβέρνηση για πρώτη φορά». Αυτά μου μετέφερε ότι έλεγε ο Μπλερ.