O κολεξιονέρ ρωτάει τον Ντίντη Ευπαλίδη αν στα δημοφιλή spots των Ελβετικών Αλπεων τηρούνται στη διάρκεια της μεγάλης γιορτής τα μέτρα προστασίας.

Ο μεγαλοεφοπλιστής-μεγαλογαιοκτήμων απαντάει πως οι περισσότεροι τηρούν τους κανόνες. Μην ξεχνάμε ότι ένα κύμα φόβου έχει περάσει πάνω από το αστραφτερό τόξο το οποίο ξεκινάει από τις Ελβετικές και φθάνει μέχρι τις Γαλλικές Αλπεις.

Τα περισσότερα κρούσματα σημειώθηκαν στο Γκστάαντ όταν όλοι συγκεντρώθηκαν εκεί στις αρχές της άνοιξης. Πίστεψαν ότι στο… ταπεινό χωριουδάκι όπου βρίσκονταν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι (οι ορδές των ισχυρών επιχειρηματιών και διεθνών stars είχαν αναχωρήσει λίγο μετά τα Χριστούγεννα) θα μπορούσαν να αποφύγουν τον κορωνοϊό.

Εκεί κοντά στις τροφαντές αγελάδες οι οποίες λατρεύουν να ακούν… κλασική μουσική από ειδικά εκπαιδευμένους βοσκούς στη φλογέρα και την άρπα. Οι συναντήσεις όμως σε lobby πανάκριβων ξενοδοχείων, εστιατόρια και café τούς έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Ολοι… κόλλησαν μεταξύ τους.

Οι μεγαλοεπιχειρηματίες στο St. Moritz παραμένουν κλεισμένοι στα σαλέ τους. Οι έξοδοι είναι περιορισμένες. Αυτοί όμως οι οποίοι λατρεύουν το σκι ανηφορίζουν στις ψηλότερες βουνοκορφές. Η αδρεναλίνη ανεβαίνει.

Στον καθαρό αέρα των Αλπεων με φόντο ένα κινηματογραφικού τύπου τοπίο παίρνονται τώρα οι μεγαλύτερες αποφάσεις. Γύρω από big business. Στη μετά COVID-19, εποχή.