Με αφορμή συγκεκριμένα ψευδή δημοσιεύματα, σε συγκεκριμένο έντυπο και ορισμένα sites, η Αλτερ Εγκο οφείλει να πληροφορήσει το κοινό για την πραγματικότητα.

Κατά τη διάρκεια μετάδοσης στο Mega του χριστουγεννιάτικου τηλεοπτικού προγράμματος με τη Νατάσα Θεοδωρίδου, οι τηλεθεατές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό με έπαθλο ενα αυτοκίνητο CITROEN C3 AIRCROSS, προβαίνοντας με το κινητό τους σε σάρωση του QR, που εμφανιζόταν στις οθόνες των δεκτών τους.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία αγγίζοντας τις 200.000.

  • Οι όροι του διαγωνισμού τηρήθηκαν απαρέγκλιτα και η διαδικασία ήταν απολύτως διάφανη. Συγκεκριμένα:
    Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Αλτερ Εγκο ΜΜΕ ΑΕ και οι όροι κατατέθηκαν νομίμως στη συμβολαιογράφο, Ζωή Βενίτη, και δημοσιοποιήθηκαν στο κοινό μέσω της ιστοσελίδας www.megatv.com.
    Σύμφωνα με τους όρους αυτούς, κάθε συμμετέχων αντιστοιχούσε σε έναν ή περισσότερους αύξοντες αριθμούς, καθώς οι τηλεθεατές είχαν δικαίωμα μιας συμμετοχής σε καθεμιά από τις 8 φόρμες που οδηγούσαν τα ισάριθμα QR Codes με αποτέλεσμα να έχουν από ελάχιστο 1 έως μέγιστο 8 κλήρους/αριθμούς.
  • Κατά τη διαδικασία της κλήρωσης, η συμβολαιογράφος είχε στη διάθεσή της τον αριθμό των έγκυρων συμμετοχών δηλαδή τον αριθμό 196.671, καθώς και ένα αρχείο excel με τα email των συμμετεχόντων.

Η κλήρωση έγινε με χρήση της ιστοσελίδας random.org, όπου εισήχθησαν τα άκρα του αριθμητικού διαστήματος, δηλαδή από 1 έως και 196.671. Μετά την τυχαία παραγωγή των τριών αριθμών (1 νικητής και 2 αναπληρωματικοί) αναζητήθηκαν τα ονόματα των συμμετεχόντων, που αντιστοιχούσαν σε αυτούς μετά από αντιστοίχηση με το αρχείο excel με τα πλήρη δεδομένα των συμμετεχόντων. Έτσι, ολοκληρώθηκε η διαδικασία και αναδείχθηκε ο δικαιούχος του επάθλου.

Η κλήρωση δηλαδή του διαγωνισμού έγινε μέσω μηχανισμού γεννήτριας τυχαίου αριθμού (Random Number Generator) όπου κληρώθηκαν τυχαία 3 αριθμοί με σειρά προτεραιότητας ως προς το νικητή και τους 2 αναπληρωματικούς.

Συντάχθηκε δε από τη συμβολαιογράφο και η σχετική πράξη παράστασης στην διαδικασία της κλήρωσης. Ο διαγωνισμός ήταν πλήρως αδιάβλητος και διαφανής και ουδεμία παρέμβαση ήταν δυνατόν να υπάρξει από οιονδήποτε.

Στα συγκεκριμένα συκοφαντικά, για το Mega, δημοσιεύματα γίνεται λόγος για νόθευση της διαγωνιστικής διαδικασίας και για τον τυχερό, που υποτίθεται ότι ήταν διευθυντής στην εταιρεία, απο την οποία αγόρασε η Αλτερ Εγκο το αυτοκίνητο – έπαθλο.

Επιβεβαιώθηκ,ε όμως, με σχετική επικοινωνία, oτι ο τυχερός είναι υπάλληλος και μόνον της εταιρείας με την επωνυμία VIAMAR II ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, η οποία δεν έχει καμία σχέση ούτε με την αντιπροσώπευση των αυτοκινήτων Citroen αλλά ούτε και με την εταιρεία AIGLON ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, από την οποία η Αλτερ Εγκο αγόρασε το αυτοκίνητο – έπαθλο.

Η όποια προσπάθεια συκοφαντών με δημοσιεύματά τους να σπιλωθεί η φήμη του Mega και να προκληθούν εντυπώσεις, που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, πέφτει στο κενό και θα καταλήξει στην Ελληνική Δικαιοσύνη.