«Την Κυριακή το απόγευμα εμβολιάστηκα. Το έκανα με μεγάλη διάθεση και χαρά, χωρίς καμία αγωνία. Πέρα από το να βοηθήσει κανείς τη δική του ζωή, ο κορωνοϊός δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην κοινωνία αλλά και στην εκκλησία. Πήγε να υπάρξει διάσταση μεταξύ εκκλησίας και πολιτείας», δήλωσε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου στο MEGA.

«Η πολιτεία πρέπει να πάρει τα μέτρα, και κάποιοι κληρικοί αντιδρούσαν. Πήγε να φανεί μια σύγκρουση μεταξύ επιστήμης και θεολογίας. Πήγε να γίνει σύγκρουση μεταξύ κληρικών. Περάσαμε δυσκολίες. Με τα επιτεύγματα της επιστήμης νομίζω ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και αυτές τις αντιπαλότητες. Σε αυτή την προοπτική βλέπω τη μεγάλη αξία του εμβολιασμού», περιέγραψε ο ίδιος αναφορικά με την εμπειρία του από τον εμβολιασμό».

Αναφερόμενος στον νοσηλευτή που τον εμβολίασε, ο οποίος ονομάζεται Θεούλης, ο κ. Ιερόθεος είπε ότι «Δεν έγινε επιλογή. Όταν πήγα να το κάνω μου είπαν ότι λέγεται Θεούλης, γέλασα. Είχε πολύ ελαφρύ χέρι, δεν το αισθάνθηκα καθόλου. Το πρωί την άλλη μέρα αισθάνθηκα ένα πόνο στο μπράτσο. Μόνο αυτό».

Τι είπε για τον μητροπολίτη Καστοριάς

Ο μητροπολίτης Ναυπάκτου αναφέρθηκε και στην απώλεια του μητροπολίτη Καστοριάς, ο οποίος έχασε τη μάχη με την πανδημία.

«Ο μητροπολίτης Καστοριάς ήταν ένας αγαπητός αδελφός και φίλος. Είχαμε μία αδιατάρακτη φιλία και είχαμε διαρκή επικοινωνία. Τώρα που ήταν στο νοσοκομείο του τηλεφωνούσα 2-3 φορές την ημέρα. Έτυχε να τον πάρω λίγο πριν μπει στη ΜΕΘ. Μου είπε ότι χρειαζόταν να πάρει λίγο οξυγόνο και ότι θα έμπαινε στη Μονάδα. Μετά δεν είχα επικοινωνία αλλά μάθαινα τα όσα συμβαίνουν από το πνευματικό του παιδί καθημερινά. Λυπηθήκαμε πάρα πολύ ήταν ένας εκλεκτός ιεράρχης», είπε ο κ. Ιερόθεος.

«Είναι ένας τραγικός θάνατος. Δεν μπορεί κανείς να αναπνεύσει. Παθαίνει ασφυξία. Και βεβαίως ζει την απόλυτη μοναξιά. Μερικοί υποβαθμίζουν τον κορωνοϊό. Δεν καταλαβαίνουν την αγωνία αυτών των ανθρώπων, τη μοναξιά στις ΜΕΘ, ούτε στην κηδεία τους δεν έχουν τη θαλπωρή. Είναι τραγική η κατάσταση με τον κορωνοϊό. Για αυτό πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να ασφαλίσουμε τους ανθρώπους», συνέχισε μιλώντας για τον κορωνοϊό.