Από τις αρχές Νοεμβρίου- με το γενικό lockdown να έχει μόλις ανακοινωθεί και τα κρούσματα να είναι στα ύψη, κάποιοι φρόντισαν να κάνουν έγκαιρα κράτηση για αποδράσεις σε αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς, για την επομένη της χαλάρωσης των μέτρων, όποτε κι αν γίνει αυτή.

Η μία παράταση της καραντίνας διαδέχθηκε την άλλη και τώρα οι επίδοξοι εκδρομείς έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο τριήμερο 8 με 10 Ιανουαρίου.

Οι κρατήσεις σε ολόκληρα διαμερίσματα, βίλες ή chalet, είναι ήδη πολλές με τις πληρότητες σε κάποιες περιπτώσεις να φθάνουν και το 90%. Οι περισσότεροι προτιμούν σύμφωνα με έρευνα μεσιτικών γραφείων, τις ενοικιάσεις μέσω air bnb.

Στο Καρπενήσι, το ημερήσιο κόστος για ενοικίαση βίλας φθάνει τα 180 ευρώ και ήδη έχει καλυφθεί το 82% των καταλυμάτων αυτού το τύπου.

Στα Τρίκαλα Κορινθίας, το αντίστοιχο κόστος φθάνει τα 280 ευρώ με τη ζήτηση να καλύπτει το 84%.

Σε διαδικτυακές σελίδες αναζήτησης καταλυμάτων, οι διαθέσιμες βίλες σε δημοφιλείς προορισμούς, για τις 8 Ιανουαρίου είναι πλέον λιγοστές.

Πώς και πώς περιμένουν την άρση του lockdown και οι εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Αν δουλέψουν τα σαββατοκύριακα του Ιανουαρίου, σε περίπτωση άρσης του «lockdown» στις 7 του μηνός, θα έχουν τα πρώτα τους έσοδα ύστερα από μια μακρά “μαύρη” περίοδο.