Μία ημέρα σαν σήμερα πριν από επτά χρόνια σταμάτησε ο χρόνος, καθώς η είδηση ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι έκανε το γύρο του κόσμου.

Ο θρύλος της F1 έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις, στο θέρετρο του Μεριμπέλ.

Ο Σουμάχερ είχε βγει εκτός πίστας με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε ένα βράχο και να πέσει με το κεφάλι σε έναν άλλον.

Κατευθείαν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Βγήκε από το κώμα σχεδόν έξι μήνες μετά, στις 16 Ιουνίου 2014, και μεταφέρθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γκρενόμπλ στη Λωζάννη της Ελβετίας, που επίσης εγκατέλειψε στις 9 Σεπτεμβρίου, ύστερα από ένα χρόνο απομόνωσης στην έπαυλή του.

Οι πληροφορίες για την υγεία του ακόμα και σήμερα είναι πολύ περιορισμένες, καθώς η οικογένειά του δε θέλησε να δώσει παραπάνω στοιχεία.

Φήμες λένε πως πάσχει από οστεοπόρωση και έχουν ατροφήσει οι μύες του, ενώ είχε διαρρεύσει ότι θα έκανε επέμβαση με βλάστοκύτταρα, αλλά ακυρώθηκε λόγω του κοροναϊού.

Ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που επιτρέπεται να επισκέπτονται τον Σουμάχερ μετά το ατύχημα είναι ο Ζαν Τοντ.

Ο στενός φίλος του Γερμανού και πρώην αφεντικό της Ferrari αποκάλυψε πως επισκέπτεται συχνά τον Σουμάχερ.

«Βλέπω τον Μίκαελ πολύ συχνά, μία ή δύο φορές το μήνα. Η απάντησή μου είναι πάντα η ίδια: δίνει μάχη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εκτός από τους στενούς του φίλους, κανείς δεν έχει δει τον Σουμάχερ, και γι’ αυτό πριν από μερικά χρόνια η είδηση ότι κάποιος έχει φωτογραφία του παγκόσμιου πρωταθλητή από κοντά έγινε αμέσως viral, με τον κάτοχο να ισχυρίζεται ότι επιθυμεί να την πουλήσει έναντι 1 εκατ. ευρώ.