Στη σύλληψη στελέχους Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, προέβησαν χθες Δευτέρα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση χθες το μεσημέρι «και κατόπιν επώνυμης καταγγελίας ιδιώτη για έκνομες ενέργειες από στέλεχος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που υπηρετεί σε Λιμενική Αρχή του νομού Αττικής, στελέχη της  Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, συνέλαβαν τον ανωτέρω κατόπιν διακριτικής επιτήρησης του, διότι σε γενόμενο σωματικό έλεγχο σε αυτό εντοπίστηκε και κατασχέθηκε προσημειωθέν χρηματικό ποσό ύψους 1.000 ευρώ εντός φακέλου.»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιώτης κατήγγειλε πως ο υπαξιωματικός του ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ. του ζήτησε χρήματα για να μη βεβαιώσει παραβάσεις για το σκάφος του.

Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε σήμερα στο Ναυτοδικείο Πειραιά και «κατηγορείται για παράβαση των άρθρων 235, 259 και 385 του Π.Κ.»

Με απόφαση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διατάχθηκε η άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ενώ ο υπαξιωματικός τέθηκε σε αυτεπάγγελτη διαθεσιμότητα.