Σε σύρραξη εξελίχθηκε τελικά ο διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο οικογένειες στον καταυλισμό ρομά στα Μέγαρα, το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο σημείο έπεσαν αρκετοί πυροβολισμοί, ώστε να τραυματιστούν τουλάχιστον 10 άτομα, οι δύο εκ των οποίων σοβαρά.

Όλα ξεκίνησαν όταν δύο οικογένειες του καταυλισμού διαπληκτίστηκαν για ένα τροχαίο ατύχημα, που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Στη συνέχεια, έβγαλαν καραμπίνες και αντάλλαξαν πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι, οι οποίοι βρίσκονται σε δομές υγείας στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, ενώ οι δύο εξ αυτών νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα.

Έπειτα, ακολούθησε μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στον καταυλισμό, στην οποία συμμετέχουν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, τα ΕΚΑΜ, καθώς και άνδρες των ΜΑΤ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια της επιχείρησης δύο ένοπλοι ταμπουρώθηκαν σε σπίτι στον καταυλισμό ώστε να μην συλληφθούν. Ο καταυλισμός αποκλείστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες και αποχώρησαν λίγη αργότερα.