Ένας Κινέζος μεγιστάνας που πέθανε ανήμερα τα Χριστούγεννα, δηλητηριάστηκε, σύμφωνα με την αστυνομία της Σαγκάης.

Ο Lin Qi, 39 ετών, ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Yoozoo,η οποία κατασκευάζει video games και είναι γνωστή για το παιχνίδι στρατηγικής Game of Thrones: Winter Is Coming.

H περιουσία του Lin έχει καθαρή αξία περίπου 6,8 δισ. Γιουάν (περίπου 850 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με την λίστα Hurun China.

Ο επιχειρηματίας ήταν αστέρας της κερδοφόρας αγοράς  παιχνιδιών της Κίνας και είχε επίσης εμπλακεί στην παραγωγή ταινιών.

Ίδρυσε τη Yoozoo το 2009 και οδήγησε με επιτυχία την εταιρεία σε μια περίοδο κατά την οποία υπήρξαν θεμελιώδεις αλλαγές στο gaming για κινητά.

Τι είναι η Yoozoo;

Εκτός από το παιχνίδι Game of Thrones, το Yoozoo είναι επίσης ο συν-εκδότης του game που είναι hit, Brawl Stars,  μαζί με την Tencent Holdings της Κίνας.


Η εταιρεία είναι επίσης γνωστή για τη σύνδεσή της με το κινεζικό επιστημονικό μυθιστόρημα Three-Body Problem, καθώς κατέχει τα δικαιώματα για κινηματογραφική παραγωγή.

Όμως η επέκτασή της στην κινηματογραφική βιομηχανία δεν ήταν τόσο επιτυχημένη όσο υπολόγιζε η εταιρεία είχε ελπίσει καθώς η μετατροπή του μυθιστορήματος σε σενάριο για  έξι ταινίες της Yoozoo Pictures δεν ξεκίνησε ποτέ.

Τον Σεπτέμβριο, παραχώρησε στο Netflix τα δικαιώματα.

Το βιβλίο είναι η πρώτη δόση της τριλογίας Remembrance of Earth’s Past («Η μνήμη του παρελθόντος της Γης») από τον συγγραφέα Liu Cixin, μετρώντας τόσο τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα όσο και τον επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζουκερμπεργκ (Mark Zuckerberg) μεταξύ των θαυμαστών του.

Δηλητηριάστηκε;

Οι λεπτομέρειες είναι λιγοστές, αλλά ο Lin πιστεύεται ότι έχει δηλητηριαστεί, βάσει των δηλώσεων της αστυνομίας.

Η Yoozoo στη δική της δήλωση, είχε αναφέρει ότι ο κ. Lin είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο αφού αισθανόταν αδιαθεσία αλλά ήταν σε σταθερή κατάσταση.

Την Παρασκευή η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο ιδρυτής της πέθανε.

Η αστυνομία της Σαγκάης θεωρεί ως κύριο ύποπτο έναν από τους συναδέλφους του.Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το άτομο που βρίσκεται υπό κράτηση είναι ο Xu Yao, ο οποίος είναι επικεφαλής του σκέλους παραγωγής ταινιών του Yoozoo. Εικάζεται ότι ο κ. Lin είχε δηλητηριαστεί πίνοντας το παραδοσιακό τσάι pu’er.

Η εταιρεία εξέδωσε μια συναισθηματική ανακοίνωση στο Weibo( η κινεζική εκδοχή του twitter).«Αντίο νεολαία», είπε, προσθέτοντας, «Θα είμαστε μαζί, θα συνεχίσουμε να είμαστε καλοί, θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε στην καλοσύνη και να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια σε όλα τα κακά».

Η ανάρτηση προσέλκυσε χιλιάδες σχόλια, ενώ το θέμα έχει προβληθεί περισσότερες από 290 εκατομμύρια φορές στο Weibo. Πολλές από τις αναρτήσεις χαρακτηρίζονταν από καλλιγραφία, καθώς ο Lin ήταν λάτρης της όπως και της ποίησης.