Με ειδική πτήση, που αναμένεται να προσγειωθεί αύριο στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 08:15 θα φτάσουν  οι 83.850 δόσεις του εμβολίου κατά της covid-19, των Pfizer/BioNTech.
Στη συνέχεια η πρώτη μεγάλη παρτίδα των εμβολίων θα κατανεμηθεί στα πέντε κεντρικά αποθηκευτικά σημεία και από εκεί θα γίνει η διανομή στα εμβολιαστικά κέντρα.

Εμβολιασμοί

Συνεχίζονται οι εμβολιασμού των υγειονομικών που ξεκίνησαν χθες, στα πέντε Νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής «Ευαγγελισμό», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας και μέχρι τις 4 το απόγευμα είχαν εμβολιαστεί 471 άτομα. Αναφέρθηκε ένα περιστατικό μη σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης που αντιμετωπίστηκε επιτυχώς.

Αύριο, 29 Δεκεμβρίου, ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 των υγειονομικών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, Πατρών, Λάρισας και Ιωαννίνων.

Στις 4 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο γενικός εμβολιασμός των υγειονομικών και έως 20 Ιανουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη δόση εμβολιασμού των υγειονομικών, των οίκων ευγηρίας, των μονάδων χρόνιας φροντίδας και των κέντρων αποκατάστασης.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr

Στις 4 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο γενικότερος εμβολιασμός των υγειονομικών. Έως τις 20 του ίδιου μήνα αναμένεται α ολοκληρωθεί η πρώτη δόση του εμβολιασμού των υγειονομικών, των οίκων ευγηρίας, των μονάδων χρόνιας φροντίδας και των κέντρων αποκατάστασης.

Με βάση τους υπολογισμούς εκτιμάται ότι στις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Η πλατφόρμα για να μπορεί ο πολίτης να κλείσει ραντεβού θα ανοίξει τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν.

Πώς μπορεί ο πολίτης να κλείσει ραντεβού:

  • εάν είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβει αυτόματο μήνυμα εάν είναι στις ομάδες προτεραιοποίησης για το ραντεβού του
  • μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr με το ΑΜΚΑ
  • από το φαρμακείο της γειτονίας ή από ΚΕΠ

«Είναι πολύ σημαντικό να γραφτούμε στην άυλη συνταγογράφηση ή να εγγράψουμε τους συγγενείς μας» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως διευκρίνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) είναι απαραίτητος για τον εμβολιασμό των πολιτών.

Συνεπώς, όπως είπε, όσοι πολίτες δεν έχουν ΑΜΚΑ, θα πρέπει να καταφεύγουν στα κατά τόπου ΚΕΠ για να προχωρούν στην άμεση έκδοσή του.