Συνεχίζονται και σήμερα οι συμβολικοί εμβολιασμοί πολιτικών προσώπων στη χώρα μας.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» εμβολιάστηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μην μπουν τηλεοπτικές κάμερες στον χώρο που θα γίνει ο εμβολιασμός του.
Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για «εγκληματικές παραλείψεις» στη διαχείριση της πανδημίας και την ενίσχυση του ΕΣΥ αλλά και κάλεσμα στους πολίτες υπέρ του εμβολιασμού απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, μετά τον εμβολιασμό του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

«Οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια από την διαχείριση της πανδημίας  που έχει κάνει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση. Να αισθάνονται ανασφάλεια από τις πράξεις και κυρίως από τις εγκληματικές παραλείψεις  της. Δεν έχουν όμως κανέναν λόγο να αισθάνονται  ανασφάλεια απέναντι  στο εμβόλιο και στον εμβολιασμό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το εμβόλιο «όπλο που μας προσφέρει η επιστήμη για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία», σημειώνοντας πως «μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα, γρήγορα να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες».

«Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Οι μέχρι στιγμή δόσεις που έχουν εξασφαλιστεί δεν μπορούν να μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας απέναντι στον ιό στην κοινότητα , τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι,  μέχρι το επόμενο φθινόπωρο που οι κλιματολογικές συνθήκες ενδεχομένως να επανέφεραν  τον ιό» εξήγησε ο κ. Τσίπρας.

«Θέλω να καλέσω όλους και όλες που έχουν ακόμη και σήμερα αμφιβολίες και αισθάνονται επιφυλακτικότητα για το εμβόλιο να προσέλθουν διότι έστω  και αργά, έστω και με τους ρυθμούς που γίνεται, θα πρέπει όλοι μας με το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί να σπεύσουμε» πρόσθεσε, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει λόγος επιφύλαξης πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε ότι μπορούμε για να ξαναπάρουμε  τις ζωές μας στα χέρια μας».

Παράλληλα, κάλεσε να δείξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα. «Δεν δείχνει σοβαρότητα μια κυβέρνηση που θέλει να στήσει  η επικοινωνιακά σόου για να παραλάβει τρεις κούτες εμβολίων.   Χρειάζεται υπευθυνότητα και σχέδιο. Το σχέδιο αυτό απαιτεί την ενίσχυση ΕΣΥ και ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ενίσχυση κυρίως των  ευπαθών ομάδων και σκανάρισμα του πληθυσμού με μαζικά δωρεάν τεστ. Αυτό είναι το σχέδιο που μπορεί να μα σώσει και όχι να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας μόνο στο εμβόλιο» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ιδιαίτερα για το θέμα της ενίσχυσης του ΕΣΥ, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πως το εμβόλιο από μόνο του δεν είναι ικανό από μόνο του να μας προστατεύσει από ένα ενδεχόμενο τρίτο  κύμα τους επόμενους μήνες.

«Συνεπώς έχοντας την γνώση των πρώτων δέκα μηνών, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από την πλευρά της κυβέρνησης να ρίχνει όλες τις  ελπίδες στον εμβολιασμό  και να μην  κινείται ταυτόχρονα προκειμένου να ενισχύει το ΕΣΥ. Να προσχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών. Να δώσει κίνητρα σε γιατρούς μέσα από την αναβάθμιση του μισθολογίου, ώστε να έρθουν να ενταχθούν  στο ΕΣΥ. Να σώσουμε όσους περισσότερους συνανθρώπους μας μπορούμε να σώσουμε μέσα στις μονάδες εντατικής θεραπείας αλλά και έξω από αυτές που θα μολυνθούν  από τον ιό ενόσω θα τρέχει ταυτόχρονα του εμβολιασμού» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μετά τον εμβολιασμό του, ο κ. Τσίπρας είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, οι οποίοι πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο, ζητώντας από την κυβέρνηση ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις και ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Ξεκινά η διανομή εμβολίων σε νοσοκομεία της επικράτειας

Επίσης σήμερα θα γίνει και η διανομή εμβολίων προς το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, το ΑΧΕΠΑ, το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και Πατρών, έτσι ώστε αύριο να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών.

Ακόμη 250 υγειονομικοί θα εμβολιαστούν σήμερα

Υπενθυμίζεται πως ο εμβολιασμός επαγγελματιών υγείας κατά του κορωνοϊού συνεχίζεται κανονικά στα πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας.

Σήμερα αναμένεται να εμβολιαστούν ακόμη 250 υγειονομικοί στα νοσοκομεία της Αττικής.