«Μπαίνει με το δεξί το ’21 για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, υπογραμμίζοντας ότι σχεδόν δύο εκατομμύρια μισθωτοί θα δουν αυξήσεις στους μισθούς τους, λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιανουαρίου 2021

«Ξεκινάμε το 2021 με αυξήσεις μισθών για 1.985.000 μισθωτούς εργαζόμενους και, ταυτόχρονα, έχουμε διαρθρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στον Alpha Radio 98,9.

Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε πως τη συγκεκριμένη αύξηση δεν θα τη δουν μόνο οι χαμηλόμισθοι, σημειώνοντας πως η μείωση κατά 3,9 μονάδων των ασφαλιστικών εισφορών αφορά όλες τις βαθμίδες των ιδιωτικών υπαλλήλων, είτε πρόκειται για εργαζόμενους πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

«Κατεβαίνουμε στο ιστορικό χαμηλό του 36,66% των ασφαλιστικών εισφορών, όταν το 2012 το ποσοστό αυτό ήταν 46,6%» πρόσθεσε ο Γιάννης Βρούτσης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις αυξήσεις που θα δουν χιλιάδες συνταξιούχοι μέσα στο νέο έτος, ενώ υποστήριξε πως εντός του 2021 θα πληρωθούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις που υπήρχαν μέχρι το 2020 λόγω της διαρθρωτικής παρέμβασης της ψηφιακής σύνταξης «ΑΤΛΑΣ». «Είναι κάτι που δεν έχει γίνει τα τελευταία 50 χρόνια» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βρούτσης συμπλήρωσε ότι με το νομοσχέδιο που έρχεται για τα εργασιακά, θα αναβαθμιστεί η «ΕΡΓΑΝΗ» σε «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ».