Έξι χρόνια έχουν περάσει από εκείνο το γλίστρημα του Στίβεν Τζέραρντ, στο Λίβερπουλ-Τσέλσι, γλίστρημα που αποδείχτηκε μοιραίο και στέρησε το πρωτάθλημα από τη Λίβερπουλ.

Τώρα, ο Άγγλος ακολουθεί προπονητική καριέρα, οδηγεί τη Ρέιντζερς προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος Σκωτίας, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, και, όπως σημειώνει, μια τέτοια επιτυχία θα τον κάνει να κλείσει την πληγή που του άφησε το γλίστρημα.

Μιλώντας στο theathletic, ο Στίβεν Τζέραρντ τόνισε: «Είναι σίγουρα ένα κίνητρο. Αυτό που είχε συμβεί και με τον τρόπο που είχε συμβεί προς το τέλος της καριέρας μου στη Λίβερπουλ ήταν ένα αληθινό, βάναυσο χτύπημα κάτω από τη μέση για μένα. Ως σύνολο κι ως ομάδα και σύλλογος, ήταν μεγάλη η απογοήτευση, διότι φτάσαμε τόσο κοντά.

Το γεγονός ότι έκτοτε κατέκτησαν τον τίτλο και μάλιστα είναι οι υπερασπιζόμενοι πρωταθλητές, που είναι θαυμάσιο για μένα να το βλέπω, έχει βοηθήσει να επουλωθεί η πληγή. Ωστόσο, από προσωπική οπτική, έχοντας υψηλά στάνταρ ως προπονητής και manager, το πρωτάθλημα με τη Ρέιντζερς θα είχε επίσης μεγάλη σημασία στο κλείσιμο αυτής της πληγής».