Ο Κριστιάν Καρεμπέ πραγματοποίησε μια τεράστια καριέρα ως ποδοσφαιριστής, αφού αγωνίστηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Σαμπντόρια, τον Ολυμπιακό, αλλά και στην εθνική Γαλλίας με την οποία μάλιστα κατέκτησε και το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1998. Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας αφοσιώθηκε στον Ολυμπιακό και αποτελεί αναμφίβολα μια από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες προσωπικότητες που έχουν «πατήσει» το πόδι τους στη χώρα μας.

Εκτός όμως από μεγάλος ποδοσφαιριστής που υπήρξε αλλά και εξαιρετικός αθλητικός διευθυντής στους ερυθρόλευκους με απίστευτες διασυνδέσεις και εκπροσωπώντας επάξια τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη, είναι και ένας από τους πιο ταπεινούς και φιλάνθρωπους που έχουν περάσει από τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Οι δράσεις του Γάλλου αθλητικού διευθυντή των Πειραιωτών είναι συνεχείς και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας δίνει πολύτιμες βοήθειες σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Τόσο εντός του ποδοσφαίρου, αλλά και εκτός αυτού με τις προσπάθειες του να συμβάλλει με όποιον τρόπο μπορεί και να προσφέρει βοήθεια να είναι τεράστια. Κάτι αντίστοιχο πραγματοποίησε λοιπόν και στον Λίβανο, καθώς συνέβαλε τα μέγιστα με σκοπό να ολοκληρωθεί το πλάνο κάποιων ανθρώπων και να λειτουργήσει η «Sahel Youth football academy».

Ο Καρεμπέ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ακαδημίας, όπου μάλιστα έχει και αρκετούς φίλους και την «αγκάλιασε» από την πρώτη στιγμή, ενώ και με ανάρτηση του ο υπεύθυνος των ακαδημιών αναφέρεται με υπέροχα λόγια για τον Καρεμπέ και το πόσο ταπεινός και ειλικρινείς είναι καθ΄όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Αναλυτικά έγραψε με ανάρτηση του στο Facebook: «Έχουν περάσει 25 χρόνια από τότε που έγινα φίλος μαζί του, και είναι ακόμα ο ίδιος άνθρωπος, με την ταπεινότητα και την ειλικρίνειά του. Ο πρώην Παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Γαλλίας το 1998, Κριστιάν Καρεμπέ, επισκέφθηκε το Sahel Youth Stadium, το οποίο φιλοξενεί την ακαδημία ποδοσφαίρου Sahel Youth, η οποία θα ξεκινήσει σύντομα».