Την ικανοποίησή του για τις δημόσιες δηλώσεις στήριξης των μεταρρυθμίσεων στον αθλητισμό, αλλά και τις ευχαριστήριες ανακοινώσεις για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των ερασιτεχνικών σωματείων, εξέφρασε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ομοσπονδίες και εκατοντάδες σωματεία απ΄ όλη τη χώρα, είτε μεμονωμένα είτε από κοινού (όπως τα 17 σωματεία της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, τα σωματείων υγρού στίβου του Ηρακλείου και όσα χρησιμοποιούν τις κολυμβητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ), έχουν εκδώσει ανακοινώσεις ή έχουν αποστείλει επιστολές στο Υφυπουργείο Αθλητισμού και, όπως επισήμανε ο κ. Αυγενάκης, «μας γεμίζουν με ικανοποίηση και συγκίνηση οι εκατοντάδες επιστολές, ανακοινώσεις, αναρτήσεις και μηνύματα της αθλητικής οικογένειας, που αισθάνεται την ανάγκη να απευθύνει «ευχαριστώ» για την υλοποίηση της δέσμευσής μας, με την απευθείας καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στα νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας μας, να επαινέσει τη συνέπειά μας και να τονίσει πως στηρίζει τη συνεχιζόμενη αθλητική μεταρρύθμιση».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε ακόμη ότι «έχουμε δηλώσει κατ’ επανάληψη και το υλοποιούμε καθημερινά, ότι πολιτική της Κυβέρνησης και φιλοσοφία του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου, Μητσοτάκη, είναι η έμπρακτη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Ότι προτεραιότητα μας είναι οι αθλητές και το κύτταρο της αθλητικής δραστηριότητας, τα σωματεία. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, στοχεύει κάθε τομή που έχουμε ήδη θεσπίσει και εφαρμόσει με τους νόμους και τις διατάξεις της αθλητικής μεταρρύθμισης: οι αλλαγές στις συνθήκες ανάδειξης των ΔΣ των αθλητικών φορέων, το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, ο «Χίλων» για τις επιχορηγήσεις, ο «Πέλοπας» για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, οι αθλητικοί ΚΑΔ στα «μέτρα στήριξης», οι διαρκείς προσπάθειες για να εξαιρεθούν όσο το δυνατόν περισσότερες προπονητικές και αγωνιστικές δραστηριότητες από την πανελλαδική εφαρμογή του λοκντάουν και τόσες άλλες, μεγάλες ή μικρότερες πρωτοβουλίες.

Έπειτα από αρκετά χρόνια ερχόμαστε να κάνουμε το αυτονόητο, κόντρα σε πιέσεις και δυσκολίες. Με γνώμονα τη διαφάνεια, την ανάγκη να υφίστανται οι προϋποθέσεις για νέο, καθαρό οξυγόνο, που θα οδηγήσει ταχύτερη στην αθλητική ανάπτυξη, νοικοκυρεύοντας παράλληλα το αθλητικό οικοδόμημα, βάζοντας τάξη στην αταξία δεκαετιών. Και στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο κινείται και το επόμενο σχέδιο νόμου που ετοιμάζουμε και σύντομα θα παρουσιάσουμε, για την περαιτέρω εξέλιξη της μεταρρύθμισης.

Οι εκατοντάδες επιστολές, ανακοινώσεις, αναρτήσεις και μηνύματα στήριξης αποδεικνύουν την αποδοχή της προσπάθειάς μας από τους πολλούς, τους υγιείς, τους ρομαντικούς στο αθλητικό οικοδόμημα της χώρας μας. Τους ευχαριστούμε με τη σειρά μας και μαζί τους συνεχίζουμε την αθλητική μεταρρύθμιση που τόσο έχει ανάγκη ο αθλητισμός στην Ελλάδα».

Τις ευχαριστίες τους στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού έχουν εκφράσει, μεταξύ άλλων, οι ομοσπονδίες άρσης βαρών, πάλης, καράτε και χειμερινών αθλημάτων, ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, ο ΟΦΗ, ο Πανελλήνιος, η ΧΑΝΘ, ο Προμηθέας Πατρών, το Ρέθυμνο Cretan Kings, ο ΑΝΟ Γλυφάδας, ο ΝΟ Πατρών κ.α.